Israelske El Al skal frakte flere hundre tonn med medisinsk utstyr til Europa

Det israelske flyselskapet skal fly 60 turer med gods fra Kina til Europa.

Det israelske flyselskapet El Al skal fly 60 turer med nødhjelp fra Kina til Europa, via Israel. (Foto: El Al)

Det israelske flyselskapet El Al skal operere 60 flygninger med medisinsk utstyr fra den kinesiske byen Wuhan, via Israel, til flere store europeiske byer. Det melder flyselskapet i en pressemelding, skriver Jerusalem Post.

Flyselskapet vil i utgangspunktet operere med 15 ukentlige lasteflygninger fra Wuhan internasjonale lufthavn til Ben-Gurion lufthavn i Israel, etterfulgt av ni ukentlige flygninger til London, tre til Paris og tre til Frankfurt.

Den internasjonale flyplassen i Wuhan åpnet tidlig i april etter å ha vært stengt i to måneder. Det var i denne regionen koronavirusutbruddet først oppstod. De har overskudd av medisinsk utstyr, som nå fraktes til Europa.

Frakten blir gjennomført med El Als flåte med Dreamliner-fly, som kan frakte rundt 25 tonn hver. Det første flyet lander på Ben-Gurion med medisinske masker og beskyttelsesdrakter mandag, før turen går videre til London.

Det israelske flyselskapet sliter økonomisk som følge av pandemien. Nesten alle av selskapets flere tusen ansatte er permittert. Selskapet har i over åtte uker forhandlet med israelske myndigheter om en statlig lånegaranti på over tre milliarder kroner, men forhandlingene er enda ikke i mål. For å få en slik garanti må El Al trolig kutte inntil 1600 av selskapets 6500 ansatte.

EL AL Israel Airlines will operate 60 cargo flights from Wuhan, China via Israel to London, Paris and Frankfurt with…

Publisert av EL AL Mandag 4. mai 2020
Forrige artikkelHar stanset spredningen av korona
Neste artikkelDenne krigshissingen blir finansiert av dine skattepenger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.