Nå kan dette gi deg fengsel i tre år

Brenning av israelske flagg førte til lovendring.

Det israelske og amerikanske flagget brennes under Quds-dagen i Iran. Nå blir dette forbudt i Tyskland. (Foto: CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fra nå av kan det å brenne et annet lands flagg eller vandalisere nasjonale symboler straffes med fengsel i opptil tre år i Tyskland, skriver VG.

Lovendringen skjer etter at demonstranter i 2017 brant Israels flagg i Berlin, en hendelse som provoserte svært mange og førte til skjerpelsen av loven.

– I Tyskland er det ikke lov til å brenne det israelske flagget, sa Johannes Fechner, juridisk talsperson for det sosialdemokratiske partiet (SPD) da han forklarte bakgrunnen for lovendringen.

Tidligere har det medført bøter og fengsel kun hvis man ødelegger tyske flagg og nasjonalsymboler, mens nasjonalsymboler fra andre stater bare hadde lovens beskyttelse under gitte betingelser.

Nå er dette endret, etter at lovendringen ble vedtatt i Forbundsdagen.

Forrige artikkelIsrael forbereder seg på hetebølge
Neste artikkelStatens innkjøpssenter: – Vi har «verken rett eller plikt til å avvise» selskap med aktivitet i israelske bosetninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.