Nå kan dette gi deg fengsel i tre år

Brenning av israelske flagg førte til lovendring.
Det israelske og amerikanske flagget brennes under Quds-dagen i Iran. Nå blir dette forbudt i Tyskland. (Foto: CC)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Fra nå av kan det å brenne et annet lands flagg eller vandalisere nasjonale symboler straffes med fengsel i opptil tre år i Tyskland, skriver VG.

Lovendringen skjer etter at demonstranter i 2017 brant Israels flagg i Berlin, en hendelse som provoserte svært mange og førte til skjerpelsen av loven.

– I Tyskland er det ikke lov til å brenne det israelske flagget, sa Johannes Fechner, juridisk talsperson for det sosialdemokratiske partiet (SPD) da han forklarte bakgrunnen for lovendringen.

Tidligere har det medført bøter og fengsel kun hvis man ødelegger tyske flagg og nasjonalsymboler, mens nasjonalsymboler fra andre stater bare hadde lovens beskyttelse under gitte betingelser.

Nå er dette endret, etter at lovendringen ble vedtatt i Forbundsdagen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise