Hvordan norsk bistand går til grupper som EU definerer som terrororganisasjoner

Norsk og europeisk bistand fortsetter å strømme til terrorgrupper via bistanden til palestinske myndigheter.
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Violaine Martin, FN, flickr)
Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. (Foto: Violaine Martin, FN, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

MIFF satte fokus på denne saken allerede i november 2019: Regjeringen sier så fint at den «aktivt vil motarbeide økonomiske bidrag til terrorisme», likevel fortsetter pengene å strømme inn i en kasse som finansierer minst én EU-listet terrororganisasjon. Vi viste også at palestinske myndigheter de siste årene har brukt over en milliard kroner på komitéer som ikke er i funksjon.

23. juni kom Palestinian Media Watch med en ny, omfattende rapport som dokumenterer mer i detalj hvordan internasjonal bistand går fra palestinske myndigheter, via PLO, til ulike palestinske grupper som EU har definert som terrororganisasjoner.

I første kvartal 2020 overførte palestinske myndigheter om lag 560 millioner kroner til «PLO institusjoner». Den nest største fraksjonen i PLO, Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), er en organisasjon som både USA og EU har på sine terrorlister.

EU har i den senere tid strammet inn på sine regler, for å unngå at bistand som blir gitt til frivillige organisasjoner (NGOer) blir videreført til organisasjoner som står på EUs terrorliste. Dessverre er verken EU eller Norge våken for at bistand som blir gitt til palestinske myndigheter blir videreført til terrororganisasjoner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise