Demonisering av Israel ustraffet i NRK og Dagbladet, straffet som jødehat i det britiske Arbeiderpartiet

Hvorfor er norske redaktører så lite bevisste?
Faksmile av Dagbladet 8. juni 2020.

7. og 8. juni hadde både NRK og Dagbladet heslige angrep mot Israel, der det ble mer enn antydet at Israel har skylden for amerikansk politibrutalitet generelt og drapet på George Floyd spesielt. Den gamle europeiske konspirasjonen om at jødene har skylden for skiftende katastrofer og samfunnsplager sitter fortsatt i veggene i flere norske redaksjoner. Nå er det ikke lenger alltid «jødene har skylden», men «Israel har skylden», skrev MIFF.

I Norge er det dessverre få som gjenkjenner antisemittismen når de ser den. Verken Gro Holm (NRK) eller Jan-Erik Smilden (Dagbladet) har fått noen slags offentlig kjent korreks fra sine redaktører for de ville anklagene. Det er ekstremt lite sannsynlig at det er noen sammenheng mellom politibrutalitet og treningssamarbeid med Israel, men hvis det er noen sammenheng, så ser det ut til å være at samarbeid med Israel reduserer politibrutalitet, ikke øker den, kunne MIFF vise med offisielle tall.

Heldigvis står det nå bedre til i det britiske Arbeiderpartiet. Frem til torsdag var Rebecca Long-Bailey den fremste skolepolitiske talspersonen til partiet (shadow education secretary). Først delte hun en sak der en skuespiller, i intervju med The Independent, hevdet at teknikken som ble brukt under kvelningen av George Floyd (kne mot nakke) var lært av israelske sikkerhetsstyrker. Deretter nektet Long-Bailey å slette Twitter-meldingen, til tross for pålegg fra den nye partilederen Keir Starmer.

– I ettermiddag ga Keir Starmer sparken til Rebecca Long-Bailey fra skyggeregjeringen. Artikkelen Rebecca delte tidligere i dag innehold en antisemittisk konspirasjonsteori, sa en talsperson for Starmer.

– Som leder av Arbeiderpartiet, har Keir vært klar på at det er første prioritet å gjenoppbygge tilliten i det jødiske samfunnet. Antisemittisme tar mange former og det er viktig at vi er på vakt mot den, la talspersonen til.

The Independent skriver at anklagen om at israelsk politi har undervist amerikansk politi i “kne-mot-nakke”-teknikken er grunnløs.

– Vi har ingen prosedyre som tillater en politibetjent i det israelske politiet til å utføre en arrestasjon med å plassere et kne på nakken til en mistenkt, sier Micky Rosenfeld, talsmann for det israelske politiet.

Når tror du NRK og Dagbladet kommer til å rette opp sin demonisering? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHvorfor Israels planlagte “anneksjon” på Vestbredden IKKE er i strid med folkeretten
Neste artikkelNetanyahu: – Jeg er klar for nye forhandlinger med palestinerne
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise