Demonisering av Israel ustraffet i NRK og Dagbladet, straffet som jødehat i det britiske Arbeiderpartiet

Hvorfor er norske redaktører så lite bevisste?
Faksmile av Dagbladet 8. juni 2020.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

7. og 8. juni hadde både NRK og Dagbladet heslige angrep mot Israel, der det ble mer enn antydet at Israel har skylden for amerikansk politibrutalitet generelt og drapet på George Floyd spesielt. Den gamle europeiske konspirasjonen om at jødene har skylden for skiftende katastrofer og samfunnsplager sitter fortsatt i veggene i flere norske redaksjoner. Nå er det ikke lenger alltid «jødene har skylden», men «Israel har skylden», skrev MIFF.

I Norge er det dessverre få som gjenkjenner antisemittismen når de ser den. Verken Gro Holm (NRK) eller Jan-Erik Smilden (Dagbladet) har fått noen slags offentlig kjent korreks fra sine redaktører for de ville anklagene. Det er ekstremt lite sannsynlig at det er noen sammenheng mellom politibrutalitet og treningssamarbeid med Israel, men hvis det er noen sammenheng, så ser det ut til å være at samarbeid med Israel reduserer politibrutalitet, ikke øker den, kunne MIFF vise med offisielle tall.

Heldigvis står det nå bedre til i det britiske Arbeiderpartiet. Frem til torsdag var Rebecca Long-Bailey den fremste skolepolitiske talspersonen til partiet (shadow education secretary). Først delte hun en sak der en skuespiller, i intervju med The Independent, hevdet at teknikken som ble brukt under kvelningen av George Floyd (kne mot nakke) var lært av israelske sikkerhetsstyrker. Deretter nektet Long-Bailey å slette Twitter-meldingen, til tross for pålegg fra den nye partilederen Keir Starmer.

– I ettermiddag ga Keir Starmer sparken til Rebecca Long-Bailey fra skyggeregjeringen. Artikkelen Rebecca delte tidligere i dag innehold en antisemittisk konspirasjonsteori, sa en talsperson for Starmer.

– Som leder av Arbeiderpartiet, har Keir vært klar på at det er første prioritet å gjenoppbygge tilliten i det jødiske samfunnet. Antisemittisme tar mange former og det er viktig at vi er på vakt mot den, la talspersonen til.

The Independent skriver at anklagen om at israelsk politi har undervist amerikansk politi i “kne-mot-nakke”-teknikken er grunnløs.

– Vi har ingen prosedyre som tillater en politibetjent i det israelske politiet til å utføre en arrestasjon med å plassere et kne på nakken til en mistenkt, sier Micky Rosenfeld, talsmann for det israelske politiet.

Når tror du NRK og Dagbladet kommer til å rette opp sin demonisering? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise