Emiratenes utenriksminister i Berlin: Aldri igjen!

Emiratenes, Tysklands og Israels utenriksminstre får orientering om Holocaust-minnesmerket i Berlin. (Foto: Israelsk UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi møtte Emiratenes utenriksminister Abdullah Bin Zayed al Nahyan i Berlin tirsdag 6. oktober. Vertskap for toppmøtet av Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Ifølge den israelske reporteren Barak Ravi foreslo Emiratenes utenriksminister å avlegge et besøk ved Holocaust-minnesmerket under toppmøtet. I en hilsen i gjesteboken uttrykte Zayed sin respekt for «de europeiske jødiske ofrene for Holocaust».

– En hel gruppe av menneskeheten ble offer for dem som oppmuntret til ekstremisme og hat, skrev Zayed på arabisk. Til slutt tilføyde han også «Never Again» både på arabisk og engelsk. Zayed skal være den mest fremstående arabiske lederen som noen gang har besøkt et Holocaust-minnesmerke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ashkenazi skrev på motstående side i gjesteboken. Han omtalte toppmøtet i den tyske hovedstaden som et «symbol på starten av en ny tid, en tid med fred mellom nasjonene».

– Våre felles underskrifter i denne minneboken er et rop og på samme tid et løfte: å huske og ikke glemme, å være sterke og sikre at det aldri skjer igjen, skrev Ashkenazi.

15. september undertegnet Israel, De forente arabiske emirater og Bahrain normaliseringsavtaler i Washington. Les teksten i Abraham-avtalene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag