Corbyn suspendert fra Arbeiderpartiet etter ny bortforklaring av jødehat

Det britiske Arbeiderpartiet under Jeremy Corbyn var skyldig i antisemittisk trakassering.
Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn. (Foto: Andy Miah/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den britiske Likestillings- og menneskerettighetskommisjonen (EHRC) har funnet at Arbeiderpartiet brøt tre lovbestemmelser i tilknytning til antisemittisme i partiet i perioden 2015 til 2020 da Jeremy Corbyn var partileder. I de verste tilfellene kan partiets mangelfulle håndtering av antisemittisme bli sett på som en aksept for antisemittisme, skriver EHRC, ifølge Jerusalem Post. I en 130 siders rapport fant kommisjonen at Arbeiderpartiet hadde politisk innblanding i varselsaker om jødehat, ikke ga tilstrekkelig opplæring til de som behandlet varslene og antisemittisk trakassering.

Etter at rapporten til EHRC ble kjent, innrømmet Corbyn at det finnes antisemittisme i Arbeiderpartiet, «som i resten av samfunnet». Men han skrev også at «omfanget av problemet ble dramatisk overdrevet av politiske årsaker av våre motstandere innenfor og utenfor partiet, i tillegg til av store deler av media».

Det var i etterkant av disse uttalelsene at det britiske Arbeiderpartiet meldte at Corbyn er suspendert.

– Dette er en skammens dag for Labour. Vi har sviktet det jødiske folk, våre medlemmer, våre tilhengere og den britiske offentligheten, sier den nye partilederen Keir Starmer, ifølge NRK.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise