Corbyn suspendert fra Arbeiderpartiet etter ny bortforklaring av jødehat

Det britiske Arbeiderpartiet under Jeremy Corbyn var skyldig i antisemittisk trakassering.
Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn. (Foto: Andy Miah/Flickr)

Den britiske Likestillings- og menneskerettighetskommisjonen (EHRC) har funnet at Arbeiderpartiet brøt tre lovbestemmelser i tilknytning til antisemittisme i partiet i perioden 2015 til 2020 da Jeremy Corbyn var partileder. I de verste tilfellene kan partiets mangelfulle håndtering av antisemittisme bli sett på som en aksept for antisemittisme, skriver EHRC, ifølge Jerusalem Post. I en 130 siders rapport fant kommisjonen at Arbeiderpartiet hadde politisk innblanding i varselsaker om jødehat, ikke ga tilstrekkelig opplæring til de som behandlet varslene og antisemittisk trakassering.

Etter at rapporten til EHRC ble kjent, innrømmet Corbyn at det finnes antisemittisme i Arbeiderpartiet, «som i resten av samfunnet». Men han skrev også at «omfanget av problemet ble dramatisk overdrevet av politiske årsaker av våre motstandere innenfor og utenfor partiet, i tillegg til av store deler av media».

Det var i etterkant av disse uttalelsene at det britiske Arbeiderpartiet meldte at Corbyn er suspendert.

– Dette er en skammens dag for Labour. Vi har sviktet det jødiske folk, våre medlemmer, våre tilhengere og den britiske offentligheten, sier den nye partilederen Keir Starmer, ifølge NRK.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise