Ingen andre land enn Israel har høyere andel jøder enn her

Et av Europas minste land har større jødisk befolkning enn Norge.
Jøder utgjør omkring fem prosent av befolkningen i Monaco. (Foto: James Stringer, flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Monaco er kjent for sine vakre strender, luksusleiligheter og kasinoer. Men det lille landet på Frankrikes sørøstlige kyst har også to synagoger og større jødiske befolkning enn Norge med 130 ganger flere innbyggere.

Omkring to tusen av Monacos 39.000 innbyggere er jøder, og antallet vokser, melder Times of Israel. Med omkring 5 prosent av befolkningen, er Monaco landet med den største andel jøder utenfor Israel.

I 2017 ble det åpnet en ny luksuriøs synagoge i Monaco. I tillegg er det en Chabad-synagoge. Monaco har ikke en jødisk skole, men begge synagoger tilbyr søndagsskoler, hebraiskundervisning og fritidsaktiviteter for barn i skoleferier. De mest religiøse familiene sender sine barn til den franske byen Nice som ligger omkring 16 kilometer borte.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIAEA: Iran lagrer 12 ganger mer anriket uran enn atomavtalen tillater
Neste artikkelIsrael har sikret seg koronavaksine
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise