Danmarks statsminister: – Vi kan lære av Israel

- Vi kan lære av Israel som allerede har gitt mer enn 20 prosent av befolkningen det første [koronavaksine-]stikk på meget kort tid, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen.
Mette Frederiksen
Danmarks statsminister Mette Frederiksen. (Foto: News Øresund - Johan Wessman, flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Mandag 18. januar var regjeringssjefene i Norge, Danmark og Israel på ny sammen i et møte om å bekjempe koronapandemien. Østerrike, Australia, Hellas, Tsjekkia deltok også.

– Selv om vi har store forskjellige utgangspunkter, både geografisk, politisk og forhold til hvor hardt vi er rammet av smitten for øyeblikket – kan vi blant annet lære av Israel, som allerede har gitt flere enn 20 prosent av befolkningen det første [koronavaksine-]stikk på meget kort tid, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

I Israel var 24 prosent av befolkningen vaksinert med første dose per 17. januar. I Norge er kun 48.680 innbyggere vaksinert med 1. dose, ifølge FHI. Dette tilsvarer 0,9 prosent. I Danmark var 2,9 prosent av befolkningen vaksinert per 16. januar.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelRedd Barnas bistandspartner valgte nye styremedlemmer som hyller terrorister
Neste artikkel– MIFFs bok bør bli standardverk
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise