Danmarks statsminister: – Vi kan lære av Israel

- Vi kan lære av Israel som allerede har gitt mer enn 20 prosent av befolkningen det første [koronavaksine-]stikk på meget kort tid, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen.
Mette Frederiksen
Danmarks statsminister Mette Frederiksen. (Foto: News Øresund - Johan Wessman, flickr)

Mandag 18. januar var regjeringssjefene i Norge, Danmark og Israel på ny sammen i et møte om å bekjempe koronapandemien. Østerrike, Australia, Hellas, Tsjekkia deltok også.

– Selv om vi har store forskjellige utgangspunkter, både geografisk, politisk og forhold til hvor hardt vi er rammet av smitten for øyeblikket – kan vi blant annet lære av Israel, som allerede har gitt flere enn 20 prosent av befolkningen det første [koronavaksine-]stikk på meget kort tid, sier Danmarks statsminister Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

I Israel var 24 prosent av befolkningen vaksinert med første dose per 17. januar. I Norge er kun 48.680 innbyggere vaksinert med 1. dose, ifølge FHI. Dette tilsvarer 0,9 prosent. I Danmark var 2,9 prosent av befolkningen vaksinert per 16. januar.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise