Avverget terrorangrep mot synagoge i Tyskland

En 16 år gammel syrer er blant dem som skal ha planlagt et terrorangrep under Jom kippur.
Fire personer mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot synagogen i den tyske byen Hagen. (Foto: Wikipedia)

En 16 år gammel syrer og tre andre ble pågrepet torsdag 16. september mistenkt for å ha planlagt et islamistisk terrorangrep mot en synagoge i den tyske byen Hagen under helligdagen Jom kippur, ifølge tyske myndigheter.

– Vi fikk et veldig seriøst og konkret tips om at et angrep mot synagogen kunne finne sted under Jom kippur, sier Herbert Reul, som er innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, Tysklands meste folkerike delstat.

Ifølge nyhetsmagasinet Der Spiegel skal tipset ha kommet fra en utenlandsk etterretningstjeneste, men de nevner ikke hvilken. Bombehunder skal ha kontrollert både utsiden og innsiden av synagogen uten å finne eksplosiver.

Hendelsen skjer to år etter at en nynazist forsøkte å storme en synagoge i den tyske byen Halle under den samme helligdagen, hvor mange jøder er samlet i synagogen. Synagogens sikkerhetstiltak gjorde at angriperen ikke klarte å komme seg inn i synagogen, noe som trolig forhindret en massakre. Gjerningsmannen endte likevel opp med å drepe to tilfeldige og skade flere andre på utsiden av synagogen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise