Merkel besøker Israel for siste gang som kansler

Angela Merkel kommer til Israel «for et viktig avskjedsbesøk».
Forbundskansler Angela Merkel fotografert ved sitt forrige Israel-besøk 4. oktober 2018. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel reiser til Israel neste uke for et avskjedsbesøk før hun går av som kansler etter 16 år med makten. Det er Israels statsminister Naftali Bennett som informerer om besøket.

I en tale i det israelske parlamentet sa Bennet at Merkel «kommer hit i neste uke for et viktig avskjedsbesøk». Sist hun besøkte Israel var i 2018.

Merkel skulle opprinnelig besøke Israel mellom 28. og 30. august, men turen ble utsatt på grunn av den spente situasjonen i Afghanistan på den tiden.

Tysklands sosialdemokrater vant valget knepet 26. september og jobber for øyeblikket med å danne en regjeringskoalisjon. Merkel, som har sittet med makten siden 2005, planlegger å trekke seg når ny regjering er dannet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise