Putin: – Håper det gode forholdet til Israel fortsetter

Israels statsminister Naftali Bennett er på sitt første møte med den russiske presidenten.
Naftali Bennett og Vladimir Putin møttes til sin første samtale ansikt til ansikt i Russland 22. oktober 2021. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Israels statsminister Naftali Bennett besøkte fredag 22. oktober den russiske presidenten Vladimir Putin i den russiske byen Sochi. Det var deres første samtale ansikt til ansikt etter at Bennett tiltrådte tidligere i år.

Putin sa til Bennett på starten av møtet at de hadde «mange problematiske saker å diskutere», men også at det var «mange muligheter for samarbeid, spesielt når det gjelder bekjempelse av terrorisme», skriver Times of Israel.

Den russiske presidenten sa også til Bennett, som overtok som statsminister i juni etter 12 år med Benjamin Netanyahu, at han håpet og forventet at de gode israelsk-russiske relasjonene vil fortsette også med ny regjering.

– Jeg håper virkelig at til tross for interne politiske kamper, som er uungåelig i alle land, så vil din regjering føre en politisk kontinuitet i forholdet mellom Russland og Israel, sa Putin, som hadde et godt forhold til Netanyahu.

– Vi ser på dere som sanne venner av det jødiske folk, sa Bennett til Putin, og sa videre at samtalene skulle dreie seg om situasjonen i Syria, i tillegg til hvordan man kan stanse det iranske atomvåpenprogrammet.

Bennett reiste til Russland fra Israel klokken 05.00 på morgenen israelsk tid. Flyturen tok tre timer og Bennett tilbragte fem timer i landet før han satte seg på flyet hjemover for å være hjemme i Israel i tide til sabbaten.

– Forholdet mellom Russland og Israel er av stor betydning for staten Israels utenrikspolitikk, både på grunn av Russland spesielle status i regionen og deres internasjonale rolle, men også fordi det er millioner av russsisktalende innbyggere i Israel, som fungerer som en bro mellom landene, sa Bennett før avreisen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise