Syv personer har fått bot for antisemittisk hets av denne modellen

Noen av de domfelte hevdet deres antisemittisme var et forsvar for palestinerne.
April Benayoum
April Benayoum. (Foto: Privat, Instagram)

Lørdag 19. desember 2020 kom April Benayoum på andreplass i finalen av Miss Frankrike-konkurransen. Etter at hun fortalte at faren er israelsk, ble hun utsatt for en serie antisemittiske kommentarer på Twitter. «Hitler glemte denne» og «Ikke stem på en jøde» var eksempler på hatytringene.

Denne uken har en fransk domstol dømt syv personer, fire kvinner og tre menn, til å betale bot for den antisemittiske hetsen, melder Yedioth Aharonoth. Alle de dømte hevdet at ytringene deres ikke hadde vært antisemittiske, og noen argumenterte med at de bare hadde kommet med politiske ytringer til støtte for palestinerne. Domstolen mente at Twitter-meldingene hadde diskriminert Benayoum på grunn av hennes etniske tilhørighet eller antatte religion. Fire av de domfelte fikk også pålegg om å ta to dager samfunnsfagskurs, fordi dommerne opplevde at de ikke forstod alvoret i sine handlinger.

Benayoums advokat Jean Veil opplyser at de også har saksøkt Twitter fordi meldigene ble liggende ute på meldingstjenesten i flere døgn.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise