– Vi har ikke lagt fra oss geværene

Medlem av Fatahs sentralstyrekomité oppfordrer til ny væpnet kamp på direktesendt offentlig TV. Foto: Skjermdump fra Youtube / PMW.
Medlem av Fatahs sentralstyrekomité oppfordrer til ny væpnet kamp på direktesendt offentlig TV. Foto: Skjermdump fra Youtube / PMW.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Geværet er her, og kan tas frem når som helst, sa sentralkomitemedlem i Fatah, Tawfiq Tirawi, på direktesendt TV 17. mars.

Uttalelsene ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV. Det var under en seremoni i Jeriko til støtte for PA-leder Mahmoud Abbas at talen ble holdt. Tirawi omtalte de pågående forhandlingene som én alternativ kampform, og våpenbruk som en annen, og visstnok like aktuell.

– Et nasjonalprosjekt kan ikke lykkes uten den nasjonale frigjøringsbevegelsen Fatah. Vi i denne bevegelsen har ikke lagt ned geværet, og ikke gitt slipp på geværet. Geværet er her, erklærte han, og fortsatte:

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den kampmetoden vi har adoptert nå, forhandlinger, er en av metodene for kamp. Men geværet er her, og kan tas frem når som helst, med en ny metode og et nytt lederskap. Det vil tas frem av det nåværende lederskapet hvis vi forblir levende, fordi vi er dets folk. Og hvis vi ikke lenger lever, vil våre sønner, våre unge løver og dere være dets folk. Revolusjon inntil seier, inntil seier, inntil seier!

Det er Palestinian Media Watch som har oversatt uttalelsene fra arabisk til engelsk.

Her kan du se video av talen slik den ble sendt på PA TV:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qFNH0Er2xJY[/youtube]

Dette er ikke første gang Tirawi kommer med uttalelser der han oppfordrer til voldelig kamp. Her kan du se flere eksempler.

Facebook benyttes også hyppig av Fatah til både å promotere væpnet kamp og glorifisere terrorister og deres handlinger. 11. mars ble en tegning postet på Fatahs offisielle Facebook-profil, som på samme måte som Tirawi tar til orde for ny væpnet kamp mot Israel. Den viser en liten gutt som tar hånden til en mann ikledd militæruniform og palestinaskjerf, væpnet med skytevåpen. Gutten sier til mannen: ”Vi har savnet deg, kom tilbake”.

Denne tegningen ble publisert på Fatahs Facebook-profil 11. mars.
Denne tegningen ble publisert på Fatahs Facebook-profil 11. mars.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag