Fatah vil ha hele Israel

Partiet til de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas publiserte denne uken en plakat med tekst og grafikk som forteller at hele dagens Israel skal inngå i en palestinsk stat.
Fatah publiserte denne plakaten på Facebook denne uken. (Foto: Facebook / PMW.)
Fatah publiserte denne plakaten på Facebook denne uken. (Foto: Facebook / PMW.)

Plakaten ble publisert tirsdag på en av Fatahs offisielle Facebook-profiler, forteller Palestinian Media Watch (PMW). Plakatteksten var skrevet både på engelsk, hebraisk og arabisk, og lød:

”Advarsel: Dra øyeblikkelig. Dette er landområdet til en palestinsk stat”.

På den ene siden av teksten vises et kart over hele dagens Israel og de palestinskkontrollerte områdene. På den andre siden av teksten vises et skytevåpen.

Fatah utgjør som kjent den største fraksjonen i PLO, og har lederskapet i selvstyreområdene på Vestbredden. Fatahs leder er Mahmoud Abbas.

”Internasjonalt hevder Abbas kontinuerlig at palestinerne ønsker en tostatsløsning og en palestinsk stat på grensene fra 1967. Men dette budskapet er ikke det som reflekteres av denne plakaten, og heller ikke i mange andre uttalelser og budskap til det palestinske folket”, skriver PMW.

De lister opp en rekke eksempler på at slike budskap har blitt publisert den senere tiden, som disse:

– I mars publiserte Fatahs militære fløy en video som promoterte ”væpnet motstand inntil hele Palestina har blitt frigjort”.

– I april uttalte en av lederne i Fatah, Tawfik Tirawi, på Hizbollahs tv-kanal Al-Manar TV at ”tostatsløsningen finnes ikke”. Slik forklarte han at Fatahs mål er en verden uten Israel. Han sa: ”Dette er vårt mål, dette er fyrlyset som lyser opp veien vår, dette er våre prinsipper i Fatah-bevegelsen: Palestina – Gaza er en del av det, Vestbredden er en del av det, og Haifa, Jaffa, Acra, og hele Palestina”.

– En annen fra ledelsen i Fatah, Abbas Zaki, sa på PA TV i mars at ”jeg tror Allah vil samle dem så vi kan drepe dem”. I 2011 sa han på Al-Jazeera: ”Israel vil komme til å opphøre. Hvis jeg sier at jeg vil fjerne dets eksistens, er det stort, stort, men vanskelig. Dette er ikke uttalt politikk, Du kan ikke si det til verden. Du kan si det til deg selv.”

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise