– Palestinsk stat på Vestbredden er bare første skritt

- Deretter kommer vi til å få alt, signaliserer Fatah-leder på offisiell palestinsk tv-stasjon.
Azzam Al-Ahmad. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
Azzam Al-Ahmad. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)

26. desember 2016 ble Azzam Al-Ahmad intervjuet på den offisielle palestinske tv-stasjonen PA TV. Al-Ahmad er medlem av sentralstyret i Fatah, den politiske bevegelsen som dominerer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden.

– Vi aksepterer en stat på 22 prosent, kanskje mindre, av arealet til det historiske Palestina, sa Al-Ahmad. Han refererte da til områdene Vestbredden og Gaza-stripen, men fortsatte straks med å forklare at dette er smertefullt og ikke noen varig løsning.

Al-Ahmad forklarte at hans familie kommer fra Jezreel-dalen i dagens Israel.

– Det ligger ikke i 1967-landet [området som Israel okkuperte i Seksdagerskrigen], men i 1948-landet [området som ble Israel etter 1948], påpekte Al-Ahmad.

Fatah-lederen vil akseptere en stat på Vestbredden og Gaza-stripen, men bare fordi kampen ikke ender med det.

– Jeg er sikker på at en stat med grensene fra 4. juni 1967 [en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen] vil returnere mine historiske rettigheter i sin helhet. Jeg er sikker på det. Derfor er jeg sikker på at vi må starte. De historiske eksemplene på dette er mange. Det var et Nord- og et Sør-Vietnam. Hva er navnet nå? Vietnam, er det ikke?

Dette er bare nok et eksempel på at de såkalte «moderate» palestinerne på Vestbredden ikke ser for seg en framtid hvor Israel består som en stat. Fra alle norske som engasjerer seg i den palestinske solidaritetsbevegelsen etterlyser MIFF navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk, uavhengig av grenser. Vi har ikke mottatt ett eneste forslag.

Intervjuet med Al-Ahmad er oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise