Facebook stengte Fatahs offisielle side

Det sosiale nettverket vil hindre at deres plattform blir brukt til oppvigleri til terror.
Et av bildene som har blitt brukt på Fatahs offisielle Facebook-side. (Foto: Skjermpdump Facebook)
Et av bildene som er blitt brukt på Fatahs offisielle Facebook-side tidligere. (Foto: Skjermpdump Facebook)

Oppdatert: Facebook skal nå ha åpnet Fatahs side igjen.

Mandag stengte Facebook den offisielle siden til Fatah, partiet som styrer De palestinske selvstyremyndighetene, etter at det sosiale nettverket har lovet å slå ned på oppvigleri til vold og terror. Facebook-siden til Fatah, som hadde over 70.000 følgere, har ofte publisert materiale som hyller palestinsk terrorisme og martyrdom.

Fatah på sin side påstår at Facebook stengte av siden deres etter at de postet et historisk bilde av deres tidligere leder Yasser Arafat (mens han holdt en rifle) ved siden av nåværende Fatah-leder Mahmoud al-Aloul. Han ble nylig valgt til den første visepresidenten av Fatahs sentralkomite, skriver avisen Times of Israel.

Stengingen av siden til Fatah skjer etter at Facebook har gjort en rekke grep for å slå ned på palestinsk oppvigleri gjennom sosiale medier. I januar stengte Facebook over 100 sider som tilhørte, eller sympatiserte med, terrorgruppen Hamas. De svarte med å be sine følgere om å finne andre plattformer utenfor Facebook.

Israel har tidligere anklaget Facebook for å legge til rette for palestinsk oppvigleri til vold, spesielt etter at en bølge med flere hundre terrorangrep startet i oktober 2015. 47 israelere ble drept de neste 15 månedene. Israelske sikkerhetsmyndigheter mener mange av terroristene ble inspirert av oppvigleriet på Facebook.

I tillegg har familiene til fem amerikanere, som er blitt drept eller skadet i nylige palestinske terrorangrep, gått til et søksmål i milliardklassen mot Facebook, for at de ikke har hindret palestinske terrorgrupper fra å bruke deres plattform til å spre hat.

Fatah mener dette bildet gjorde at Facebook stengte siden deres:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise