Fatah hyller bruken av barnesoldater

Ber sine følgere på Facebook om å dele en video av barnesoldaten Amir.
Barnesoldaten Amir sier han ønsker å skyte jødene som drepte terroristen Omar Abu Laila. (Foto: Skjermdump)

På sin egen Facebook-side har Fatah, organisasjonen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, publisert en urovekkende video som skal fremstille en ung barnesoldat ved navn Amir. I videoen sier Amir, som er en ung jordansk gutt, at han er på vei til Jerusalem for å hevne den palestinske terroristen Omar Abu Laila, som drepte to israelere i 2019. Laila ble senere drept i en skuddveksling med israelske soldater da han nektet å overgi seg.

Barnesoldaten Amir, som er ikledd militæruniform, har en sprettert i den ene hånden og et lekevåpen i den andre. I videoen forklarer han til sin mor hvorfor han ønsker å «skyte jødene som skjøt Omar» – den palestinske terroristen – og hvis nødvendig «dø for Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen», «fordi de fortjener at vi dør for dem», skriver Palestinian Media Watch.

Det er ingen tvil om at Fatah støtter budskapet i filmen og indoktrineringen av barn. De har valgt å feste videoen på toppen av Facebook-siden sin, slik at ingen av dem som besøker siden deres skal gå glipp av dette budskapet.

At Fatah støtter barnemishandling og bruk av barn som soldater er ikke noe nytt. Palestinian Media Watch har avdekket slike historier i en årrekke. Nylig eksponerte de hvordan Fatah fikk en ung jente til å lese opp et dikt på radio, om hvordan palestinsk barn er «ammunisjon» og ment for «martyrdøden».

MIFF er med i en internasjonal kampanje for å redde palestinske barn fra å bli barnesoldater. Du kan lese mer om denne kampanjen ved å klikke her.

Se videoen om Amir som Fatah ber sine følgere om å dele videre:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise