Fatah hyller bruken av barnesoldater

Ber sine følgere på Facebook om å dele en video av barnesoldaten Amir.

Barnesoldaten Amir sier han ønsker å skyte jødene som drepte terroristen Omar Abu Laila. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På sin egen Facebook-side har Fatah, organisasjonen til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, publisert en urovekkende video som skal fremstille en ung barnesoldat ved navn Amir. I videoen sier Amir, som er en ung jordansk gutt, at han er på vei til Jerusalem for å hevne den palestinske terroristen Omar Abu Laila, som drepte to israelere i 2019. Laila ble senere drept i en skuddveksling med israelske soldater da han nektet å overgi seg.

Barnesoldaten Amir, som er ikledd militæruniform, har en sprettert i den ene hånden og et lekevåpen i den andre. I videoen forklarer han til sin mor hvorfor han ønsker å «skyte jødene som skjøt Omar» – den palestinske terroristen – og hvis nødvendig «dø for Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen», «fordi de fortjener at vi dør for dem», skriver Palestinian Media Watch.

Det er ingen tvil om at Fatah støtter budskapet i filmen og indoktrineringen av barn. De har valgt å feste videoen på toppen av Facebook-siden sin, slik at ingen av dem som besøker siden deres skal gå glipp av dette budskapet.

At Fatah støtter barnemishandling og bruk av barn som soldater er ikke noe nytt. Palestinian Media Watch har avdekket slike historier i en årrekke. Nylig eksponerte de hvordan Fatah fikk en ung jente til å lese opp et dikt på radio, om hvordan palestinsk barn er «ammunisjon» og ment for «martyrdøden».

MIFF er med i en internasjonal kampanje for å redde palestinske barn fra å bli barnesoldater. Du kan lese mer om denne kampanjen ved å klikke her.

Se videoen om Amir som Fatah ber sine følgere om å dele videre:

Forrige artikkel– Alle drømmer om å jobbe i Israel
Neste artikkelPrøvde å knivstikke fotgjengere i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.