Toveis flyktningeproblem

Sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post forteller at han i januar 2008, under president Bush' besøk i Israel, holdt et foredrag for en gruppe moderate, amerikanske muslimske ledere som var i Israel for første gang.

Sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post forteller at han i januar 2008, under president Bush’ besøk i Israel, holdt et foredrag for en gruppe moderate, amerikanske muslimske ledere som var i Israel for første gang.

Etter foredraget var det spørsmål. Deltakerne hadde fått med seg at Israel ikke ville tillate de arabiske flyktningene fra 1948 og deres etterkommere å «vende tilbake» til sine gamle hjem i Israel. Men de spurte om Israel ville gå med på å betale erstatninger til dem det gjaldt.

Horovitz fortalte dem fra forhandlingene sommeren og høsten 2000, da de palestinske lederne fikk vite at betydelige pengebeløp ville bli betalt til dette ved en fredsløsning. Man kan forutsette at Israel vil støtte dette.

Da Horovitz hadde sagt dette, rakte en annen av de amerikanske muslimene opp hånda og ville si noe. Han bad tilhørerne huske på at Israel tok imot hundretusener av jøder som ble tvunget ut av arabiske land. Erstatning går begge veier, sa han. Israel har like stor rett til å forlange erstatning for å ha tatt imot jødiske flyktninger som araberne har for å ha tatt imot palestinerne. Israel integrerte sine flyktninger raskt og med begeistring.

Horovitz snakket med muslimen etterpå. Han heter Tawfik Hamid. Han vokste opp i Egypt og var en periode langt inne i ekstrem Islam. Men han ble skremt av holdningene der og trakk seg ut, og står nå for en human tilnærming til Islam. Han hevder at noen kjernesitater fra Koranen som brukes til å fremme vold i Islams navn, kan og bør tolkes mer moderat.

Hamid hevdet at hvis ikke muslimer flest blir overbevist om at en slik moderat tolkning av deres tro er tillatt, slik at man både kan være en god muslim og samtidig være imot fiendtlighet mot jøder og kristne, vil det nesten være umulig å stanse ekstremistene.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise