Toveis flyktningeproblem

Sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post forteller at han i januar 2008, under president Bush’ besøk i Israel, holdt et foredrag for en gruppe moderate, amerikanske muslimske ledere som var i Israel for første gang.

Sjefredaktør David Horovitz i Jerusalem Post forteller at han i januar 2008, under president Bush’ besøk i Israel, holdt et foredrag for en gruppe moderate, amerikanske muslimske ledere som var i Israel for første gang.

Etter foredraget var det spørsmål. Deltakerne hadde fått med seg at Israel ikke ville tillate de arabiske flyktningene fra 1948 og deres etterkommere å “vende tilbake” til sine gamle hjem i Israel. Men de spurte om Israel ville gå med på å betale erstatninger til dem det gjaldt.

Horovitz fortalte dem fra forhandlingene sommeren og høsten 2000, da de palestinske lederne fikk vite at betydelige pengebeløp ville bli betalt til dette ved en fredsløsning. Man kan forutsette at Israel vil støtte dette.

Da Horovitz hadde sagt dette, rakte en annen av de amerikanske muslimene opp hånda og ville si noe. Han bad tilhørerne huske på at Israel tok imot hundretusener av jøder som ble tvunget ut av arabiske land. Erstatning går begge veier, sa han. Israel har like stor rett til å forlange erstatning for å ha tatt imot jødiske flyktninger som araberne har for å ha tatt imot palestinerne. Israel integrerte sine flyktninger raskt og med begeistring.

Horovitz snakket med muslimen etterpå. Han heter Tawfik Hamid. Han vokste opp i Egypt og var en periode langt inne i ekstrem Islam. Men han ble skremt av holdningene der og trakk seg ut, og står nå for en human tilnærming til Islam. Han hevder at noen kjernesitater fra Koranen som brukes til å fremme vold i Islams navn, kan og bør tolkes mer moderat.

Hamid hevdet at hvis ikke muslimer flest blir overbevist om at en slik moderat tolkning av deres tro er tillatt, slik at man både kan være en god muslim og samtidig være imot fiendtlighet mot jøder og kristne, vil det nesten være umulig å stanse ekstremistene.

 

Forrige artikkel– Hizbollah-speidere kjører langs grensen
Neste artikkelIsrael vil angripe Libanon igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no