Araberlandene må integrere palestinske flyktninger

I media blir det framstilt som om Israels militære og økonomiske aksjoner mot Hamas er årsaken til alle problemene på Gaza-stripen. Hovedårsaken er en helt annen, mener Nonie Darwish (bildet), som vokste opp på Gaza-stripen i 1950-årene. Den humanitære katastrofen på Gaza-stripen er først og fremst skapt av arabiske stater som gjennom 60 år har holdt det palestinske folk nede som statsløse flyktninger for å bruke deres lidelser som et politisk våpen mot Israel.

I media blir det framstilt som om Israels militære og økonomiske aksjoner mot Hamas er årsaken til alle problemene på Gaza-stripen. Hovedårsaken er en helt annen, mener Nonie Darwish (bildet), som vokste opp på Gaza-stripen i 1950-årene. Den humanitære katastrofen på Gaza-stripen er først og fremst skapt av arabiske stater som gjennom 60 år har holdt det palestinske folk nede som statsløse flyktninger for å bruke deres lidelser som et politisk våpen mot Israel.

I løpet av 1950-tallet innførte arabiske stater spesielle lover som skulle gjøre det umulig for palestinske flyktninger fra 1948 å bli integrert. Helt fram til i dag blir flyktningenes barn, barnebarn og oldebarn, som er født og oppvokst i arabiske land, nektet pass. Selv om de gifter seg men en statsborger fra et annet arabisk land, kan de ikke få samme statsborgerskap som ektefellen. De må forbli “palestinske” selv om de aldri har satt sin fot på Vestbredden eller Gaza-stripen, skriver Darwish i The Wall Street Journal 18. mars 2009

– Arabere hevder de elsker det palestinske folk, men det virker som om de er mer interessert i å ofre dem. Hvis de virkelig elsket sine palestinske brødre, ville de presset Hamas til å stanse rakettangrepene mot Israel. På lengre sikt må den arabiske verden oppheve palestinernes flyktningestatus og dermed deres ønske om å skade Israel. Det er på tide at de 22 arabiske land åpner deres grenser og integrerer palestinerne på Gaza-stripen som vil starte et nytt liv. Det er på tide at den arabiske verden virkelig hjelper palestinerne, i stedet for å utnytte dem, konkluderer Darwish.

Bakgrunn om Darwish
Nonie Darwish ble født i Kairo i Egypt i 1948. På 1950-tallet ble hennes far, generalløytnant Mustafa Hafez, utnevnt til sjef for den egyptiske hærens etterretning på Gaza-stripen. Hafez mobiliserte palestinere til å gjennomføre terrorangrep inn i Israel, og omkring fire hundre israelere ble drept i slike angrep fra 1951 til 1956. I 1956, da Darwish var åtte år gammel, ble hennes far likvidert av israelske styrker.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Darwishs familie flyttet tilbake til Kairo, hvor hun fikk utdannelse på Det amerikanske universitetet. I 1978 flyttet Darwish og hennes mann til USA, og hun ble senere en evangelisk kristen. Etter 11. september-angrepene i 2001 begynte Darwish å publisere artikler med kritikk av islamisme.

Darwish står bak nettstedene arabsforisrael.com og noniedarwish.com. I januar 2009 ble hennes siste bok, Cruel and Usual Punishment: The Terrifying Global Implications of Sharia Law utgitt.

 

 

Forrige artikkelIran anklager Israel i Sikkerhetsrådet
Neste artikkelHva skal vi snakke med Hamas om?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -