– Araberne må ta ansvar for palestinske flyktninger

Israels FN-ambassadør Ron Prosor poengterer at Israel har klart å absorbere sine flyktninger.

Under en tale på en markering for å minnes delingsplanens 64-årsdag, kritiserte Israels FN-ambassadør Ron Prosor araberlandene fordi de ikke har absorbert de palestinske flyktningene.

– Flyktningleirer i Israel fødte fram levende småbyer og storbyer. Flyktningleirer i arabiske land fødte fram palestinske flyktninger, sa han.

– Vi har utnyttet våre nye immigranters store potensial. Den arabiske verden har som kjent – og med hensikt – opprettholdt palestinske befolkningers andreklassestatus som permanente flyktninger, understreket Prosor.

– Én prosent døde i ’48
I de aller fleste arabiske land har ikke palestinske flyktninger statsborgerskap og de rettigheter som følger med det.

Ambassadøren snakket også om tiden etter delingsplanen ble vedtatt i FNs generalforsamling.

– Arabiske innbyggere avviste planen og startet et utslettelseskrig mot den jødiske staten, sammen med hærstyrkene fra fem arabiske medlemsland i FN, sa Prosor.

– Én prosent av den israelske befolkningen døde i kamp under angrepene fra disse fem landene. Tenk på det. Det vil være det samme som at 850.000 soldater døde i Frankrike i dag, eller 3 millioner soldater døde i USA, eller 13 millioner soldater døde i Kina, sa Prosor.

Forrige artikkelMona Levin i MIFF Valdres
Neste artikkelIsrael på fire minutt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no