Hvorfor ingen kan stole på FN-organisasjonen som jobber for palestinerne

UNRWAs ekstremt oppblåste tall bør få norske myndigheter til å tenke seg om.

Innkjørselen til en flyktningleir under UNRWA-kontroll på Vestbredden. Nøkkelen er palestinernes symbol for kravet om å vende tilbake til sine forfedres eiendommer i det som i dag er Israel. (Foto: Beautiful Faces of Palestine, flickr.com)
Innkjørselen til en flyktningleir under UNRWA-kontroll på Vestbredden. Nøkkelen er palestinernes symbol for kravet om å vende tilbake til sine forfedres eiendommer i det som i dag er Israel. (Foto: Beautiful Faces of Palestine, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

UNRWA er FN-organisasjonen som gir velferdstjenester til etterkommerne av palestinske flyktninger. På sin nettside om arbeidet i Libanon forteller UNRWA at de har registrert 449.957 «palestinske flyktninger» i landet.

Faktaramme fra UNRWAs nettside om arbeidet i Libanon. (Skjermdump)
Faktaramme fra UNRWAs nettside om arbeidet i Libanon. (Skjermdump)

21. desember 2017 meldte nyhetsbyrået AP, gjengitt av New York Times, om den første offisielle folketellingen av palestinere i Libanon. Den er gjennomført av Libanons sentrale statistikk-administrasjon i samarbeid med det palestinske statistiske sentralbyrået. Statsminister Saad Hariri sier tellingen gjør slutt på alle spekulasjoner om hvor mange palestinere som befinner seg i landet.

Hva var fasiten? Jo, det befinner seg 174.422 palestinere i Libanon.

Hva forteller det om UNRWA når de opererer med et tall som er blåst opp 2,6 ganger større enn virkeligheten? Betyr det at de får økonomisk støtte fra verdenssamfunnet, inkludert Norge, som er 2,6 ganger for stort?

Dette føyer seg inn i et mønster.

UNRWA har formidlet et falskt bilde om barnedødelighet på Gaza-stripen. Deres ansatte skoleledere og lærere har spredt jødehat på Facebook. UNRWA har misbrukt norske bistandsmidler til å mobilisere en ny generasjon selvmordsterrorister. UNRWA-leder viser smilende fram kart uten Israel.

Palestinske flyktninger og deres etterkommere får fire ganger mer i støtte enn andre flyktninger (og det er kalkulasjoner basert på UNRWAs oppblåste tall!).

Les fem argumenter for at pengestrømmen til UNRWA må stanses.

Norge vil ha kortest mulig opphold i mottak for flyktninger og flest mulig ut i arbeid. I Midtøsten er den norske regjeringen med på å opprettholde et raskt voksende filleproletariat, det vil si millioner av mennesker som lever på andres almisser. Palestinerne blir de skadelidende for norsk dobbeltstandard.

PS! Ni dager etter at AP meldte om det korrekte antallet palestinske flyktninger i Libanon trykket eavisen Rix (eid av NTB og Amedia) og Agderposten såkalte fakta-bokser der de hevder at “rundt 500.000” palestinere bor i Libanon. Disse opplysningene kommer fra nyhetsbyrået NTB.

Skjermdump av faktaramme fra Rix, Amedias elektroniske avis.
Skjermdump av faktaboks fra Rix, Amedias elektroniske avis.

 

Skjermdump av faktaramme publisert i Agderposten 30. desember.
Skjermdump av faktaboks publisert i Agderposten 30. desember.

 

Forrige artikkelRekordåret
Neste artikkelSlik får du med deg nye podkast fra MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.