BDS-leder bekrefter at LOs og Kirkens krav til Israel vil bety slutten på en jødisk stat

– Den palestinske minoriteten vil bli et palestinsk flertall i det vi i dag kaller Israel, sier BDS-lederen Omar Barghouti.

Omar Barghouti. (Skjermdump via YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Med Israel for fred (MIFF) har påpekt det i årevis: De politiske krav som LO, Mellomkirkelig Råd i Den norske kirke, KFUK-KFUM Global og andre norske aktører stiller til Israel vil bety slutten på verdens eneste jødiske stat. Nå har Den norske kirke nylig også fått en preses som ivrig støtter opp om dette. I 2018 var MIFF i front mot å advare norske skoleelever til å gi penger via Operasjon Dagsverk til organisasjoner som støtter slike ekstreme politisk krav. Hvorfor skal norske skoleelever sponse grupper som kjemper for at arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58 skal vokse fram på bekostning av verdens eneste jødiske stat?

Noen Palestina-sympatisører i Norge forsøker å skjule bevegelsens agenda ved å si at Israel bør bli boikottet på grunn av «okkupasjonen av Vestbredden», «blokaden av Gaza» eller andre påskudd. Men boikottbevegelsen har også krav om at millioner av 1948-flyktningenes etterkommere skal ha rett til retur inn i Israel. Mange av de nevnte norske støttespillerne sier det med rene ord.

Nå har Omar Barghouti, en av grunnleggerne av BDS-bevegelsen, fortalt hva konsekvensene av rett til retur vil bli. I en podkast tatt opp 21. mai sier han at «det ikke vil eksistere noen zionistisk stat» dersom det blir gjennomført rett til retur.

– Det vil bli to stater: En demokratisk for alle sine innbyggere her [Palestina] og en demokratisk for alle sine innbyggere der [Israel]. Den palestinske minoriteten vil bli et palestinsk flertall i det vi i dag kaller Israel, sa Barghouti, melder Jewish News Syndicate.

Les hvorfor etterkommerne av palestinske 1948-flyktninger ikke har rett til å vende tilbake.

Forrige artikkelEr dette redningen for norske arrangører?
Neste artikkel– 50.000 vil immigrere til Israel i år
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.