Merkedag for jødiske flyktninger fra arabiske land på Zoom 24. november: Filmen «Flukten fra Bagdad» og foredrag ved Edwin Shuker

Årets minnedag for jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land, holdes i år på Zoom 24.11 kl. 18. Først vises den gripende dokumentaren "Flukten fra Bagdad" og deretter blir det et foredrag med hovedpersonen Edwin Shuker.
Edwin Shuker (Foto: Facebook). Innfelt: Reklameplakat for filmen Remember Baghdad.
Edwin Shuker (Foto: Facebook). Innfelt: Reklameplakat for filmen Remember Baghdad.

For tredje år på rad markeres merkedagen for jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land. I år vises den gripende dokumentarfilmen «Flukten fra Bagdad» (Remember Baghdad), med påfølgende foredrag av filmens hovedperson Edwin Shuker.

Filmen vises fra kl. 18:00 og Shuker kommer inn etter en kort pause. Møtet ledes av Jan Benjamin Rødner.

NB! Årets merkedag blir i år holdt på Zoom.
Følg lenken: https://miff-no.zoom.us/j/88638183500

MIFF, MIFF Oslo og Hjelp Jødene Hjem (HJH) har i 2 år markert den årlige merkedagen for jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land. Begge årene har Lyn Julis vært på besøk og i fjor lanserte MIFF hennes bok Fordrivelsen på norsk.

Filmen gir et unikt innblikk i en historie som for mange er ukjent. Jødene hadde en gang en sentral plass i irakisk samfunnsliv, og i Bagdad utgjorde de en tredjedel av befolkningen. Men etter 2600 år fikk jødenes tid i Irak en brå slutt. I kjølvannet av at Israel ble opprettet, måtte landets jøder flykte. I filmen ser fem jødiske familier tilbake på en tid da Bagdad blomstret og Irak var et godt land å bo i for minoriteter. Vi følger Edwin Shuker fra London tilbake til landet og byen han elsket, hvor han ønsker å kjøpe et hus, slik at han kan si at «ikke alle jøder har dratt».
Filmen er tekstet på norsk.

Grunnet koronasituasjonen blir filmvisningen og møtet gjennomført via Zoom.
Følg denne lenken: https://miff-no.zoom.us/j/88638183500

Trenger du hjelp med Zoom? Les denne artikkelen:
Slik kommer du enkelt inn i MIFFs Zoom-samlinger.

Kontaktperson for arrangementet:
Kjetil Ravn Hansen
E-post: kjetil@miff.no
Mobil: 45244598

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise