Resolusjon 1397

Kjerneinnholdet i resolusjon 1397 Krever umiddelbar stans i all bruk av vold. Oppfordrer israelerne og palestinerne til å samarbeide med å implementere Tenet-planen og Mitchells anbefalinger.   U.N. Security Council Resolution 1397 March 12, 2002 The Security Council, Recalling all its previous relevant resolutions, in particular resolutions 242 (1967) and 338 (1973), Affirming a vision of a region where two States, Israel and Palestine, live side by side within secure and recognized borders, Expressing its grave concern at the continuation of the tragic and violent events that have taken place since September 2000, especially the recent attacks and the increased number of casualties, Stressing the need for all concerned to ensure the safety of civilians, Stressing also the need to respect the universally accepted norms of international humanitarian law, Welcoming and encouraging the diplomatic efforts of special envoys from the United States of America, the Russian Federation, the European Union and the United Nations Special Coordinator and others to bring about a comprehensive, just and lasting peace in the Middle East, Welcoming the contribution of Saudi Crown Prince Abdullah,
  1. Demands immediate cessation of all acts of violence, including all acts of terror, provocation, incitement and destruction;
  2. Calls upon the Israeli and Palestinian sides and their leaders to cooperate in the implementation of the Tenet work plan andMitchell Report recommendations with the aim of resuming negotiations on a political settlement;
  3. Expresses support for the efforts of the Secretary-General and others to assist the parties to halt the violence and to resume the peace process;
  4. Decides to remain seized of the matter
 

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kjerneinnholdet i resolusjon 1397
Krever umiddelbar stans i all bruk av vold. Oppfordrer israelerne og palestinerne til å samarbeide med å implementere Tenet-planen og Mitchells anbefalinger.

 

U.N. Security Council Resolution 1397
March 12, 2002

The Security Council,

Recalling all its previous relevant resolutions, in particular resolutions 242 (1967) and 338 (1973),

Affirming a vision of a region where two States, Israel and Palestine, live side by side within secure and recognized borders,

Expressing its grave concern at the continuation of the tragic and violent events that have taken place since September 2000, especially the recent attacks and the increased number of casualties,

Stressing the need for all concerned to ensure the safety of civilians,

Stressing also the need to respect the universally accepted norms of international humanitarian law,

Welcoming and encouraging the diplomatic efforts of special envoys from the United States of America, the Russian Federation, the European Union and the United Nations Special Coordinator and others to bring about a comprehensive, just and lasting peace in the Middle East,

Welcoming the contribution of Saudi Crown Prince Abdullah,

  1. Demands immediate cessation of all acts of violence, including all acts of terror, provocation, incitement and destruction;
  2. Calls upon the Israeli and Palestinian sides and their leaders to cooperate in the implementation of the Tenet work plan andMitchell Report recommendations with the aim of resuming negotiations on a political settlement;
  3. Expresses support for the efforts of the Secretary-General and others to assist the parties to halt the violence and to resume the peace process;
  4. Decides to remain seized of the matter

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelCamp David 2000
Neste artikkelKhartoum 1967
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise