FN fordømmer Katyusha-angrep

Ban Ki-moon oppfordrer til “maksimal tilbakeholdenhet” for alle parter.

Ban Ki-moon
FNs generalsekretær fordømmer rakettangrepene mot israelsk territorium fra Sør-Libanon. Foto: Jolanda Flubacher, swiss-image.ch.

– Generalsekretæren fordømmer avfyringen av minst to raketter inn i Israel fra Sør-Libanon natt til 29. november, heter det i en pressemelding fra Ban Ki-moon som tirsdag ble lest opp av hans talsmann.

– Generalsekretæren oppfordrer alle parter til å utvise maksimal tilbakeholdenhet, og minner dem på deres forpliktelse til fullstendig å etterfølge FNs Sikkerhetsråds resolusjon 1701 og respektere avtalen om å ende fiendtlighetene, leste Mike Toner.

Også selve rakettangrepet fordømmes som en “provoserende handling” som undergraver Libanons stabilitet, skriver Yedioth Aharonoth.

– Libanon må samarbeide
Toner oppfordret også Libanon til å fortsette sitt samarbeid med FNs UNIFIL-styrker, nå som de har satt igang en etterforskning av angrepet for å finne ut hvem som stod bak.

Fire Katyusha-raketter ble natt til mandag avfyrt mot Nord-Israel av ukjente gjerningsmenn. IDF svarte med artillerisalver mot områdene der angrepene kom fra tirsdag morgen. Det er ikke trolig at terrorgruppen Hizbollah står bak. Ingen gruppering har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Forrige artikkelIsrael trenger flere aktive venner!
Neste artikkelMona Levin i MIFF Valdres
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no