Israel inn i rådet til FNs utviklingsprogram

For aller første gang er Israel medlem av lederskapsrådet for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Haim Waxman. (Foto: JC McIlwaine, FN)
Haim Waxman. (Foto: JC McIlwaine, FN)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I UNDP skal Israel delta i å formulere organisasjonens strategi og bestemme hvordan ressurser blir fordelt til utviklingsland.

– Vi er stolte av å være medlemmer av styret i FNs utviklingsprogram og ta en aktiv rolle i den internasjonale innsatsen som gir hjelp til utviklingsland, sier Haim Waxman, nestleder ved Israels delegasjon til FN.

 

Landemerke for Israel

–  Dette er et uttrykk for Israels reise fra å være et uviklingsland til et utviklet land, sa Haim Waxman i en tale til styret på torsdag, melder Ha’aretz.

Waxman uttrykte stor glede over Israels nye rolle og sa at Israels medlemskap i gruppen representerte et “viktig landemerke”. Han beskrev hvordan Israel har gått fra selv å være et utviklingsland til å bli et utviklet land, medlem av OECD og nå et fullgodt medlem av FNs utviklingsprogram.

Waxman poengterte at Israels nye rolle som del av rådet signaliserer Israels økende deltagelse på den globale arenaen når det gjelder spørsmål også utover Midtøsten-konflikten.

Israel er vant til å være på defensiven når det gjelder FN. Den nye deltagelsen i et av de høytstående rådene i FN er en sjelden seier for det lille landet.

 

Aktiv i 177 land

FNs utviklingsprogram er ledet av tidligere statsminister i New Zealand, Helen Clark, og er aktiv i 177 land. Organisasjonen har et budsjett på over fem milliarder kroner. Organisasjonen fokuserer på prosjekt innen helse, sosial hjelp og fattigdom. Jerusalem Post rapporterer at Israel ønsker å hjelpe kvinner opp og frem som en av sine hovedsaker i rådet.

Lederskapsrådet består av 36 land, og fra torsdag 2. februar 2012 inngår Israel i gruppen.

Haim Waxman. (Foto: JC McIlwaine, FN)
Haim Waxman. (Foto: JC McIlwaine, FN)
Forrige artikkelIsraels cybersikkerhet er blant verdens beste
Neste artikkel– 200.000 raketter er rettet mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag