Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Syriske kvinner blir glemt i FN

Israels FN-ambassadør Ron Prosor. (Foto: Paulo Filgueiras, FN)
Ron Prosor vil ta opp problemstillingen med FN. (Foto: Paulo Filgueiras, FN)
FNs kommisjon for kvinners status viderefører FNs tradisjon med dobbelstandard mot Israel. Fredag ble Israel fordømt for situasjonen til palestinske kvinner. Syriske kvinners kritiske situasjon ble ikke nevnt med et ord.

Israels utsending til FN klager over Kommisjonen for kvinners status og deres konstante fokus på palestinernes situasjon, når de samtidig ignorer kvinners situasjon i Syria (og mange andre land).

FNs kommisjon for kvinners status avsluttet sin årlige sesjon på fredag. Panelet inkluderer representanter fra 45 land, inkludert Israel, og er ansett som en av FNs mest aktive og respekterte organisasjoner.

Ved fredagens sesjon skulle kommisjonen ta opp og stemme over resolusjoner om «kvinner og naturkatastrofer,» «kvinnelige gisler,» «kvinner og jenter og AIDS» og «dødelighet blant kvinner».

Panelet var også forventet å stemme over en åtte-delt resolusjon der de sier at den «israelske okkupasjonen» i territoriene, inkludert Øst-Jerusalem, er hovedbegrensningen for palestinske kvinners avansement. I den samme resolusjonen finnes det ingen fordømmelse av den behandlingen og situasjonen kvinnene i Syria gjennomgår i forbindelse med den pågående krisen der.

Ron Prosor, Israels utsending til FN, mener at rådet tar absurditet og kyniskhet til nye høyder ved å diskutere palestinske kvinners situasjon, når man så tydelig ser andre kvinners situasjon er kritisk og uholdbar.

– De tusenvis av syriske kvinner som blir slaktet, torturert, voldtatt og tråkket på under Assads jernstøvel, blir ikke en gang nevnt i panelets resolusjoner, sier Prosor til Ha’aretz.

 

Europeisk motstand gjør seg ikke gjeldende i stemmeavgivelsen

I private samtaler og som svar på israelske anmodninger fra offisielt hold har panelets europeiske medlemmer kritisert ordlyden i resolusjonen, som spesifikt snakker om palestinske kvinner. De mener resolusjonen ikke er profesjonelt motivert.

Det er derimot ikke forventet at resolusjonen kommer til å bli lagt til side. De europeiske representantene i rådet er forventet å enten støtte resolusjonen eller avstå fra å stemme. Dette er normalt i FN, forteller FN-ambassadøren.

– Under beskyttelsen av at de europeiske statene avstår, snur [kommisjonen] ryggen til de torturerte og drepte kvinnene i Damaskus og fortsetter å holde på med palestinske kvinner som om de er besatt, sier Prosor.

 

Ser ikke på helheten av palestinsk liv

Prosor påpeker at resolusjonen ikke en gang nevner de mange aspektene ved palestinsk liv som gjør kvinners liv vanskelig.

– Fordømmer resolusjonen «æresdrap» i palestinsk samfunn? Diskuterer resolusjonen Hamas sin undertrykkelse av kvinner i Gaza? Selvsagt ikke, sier han.

Prosor mener FN fortsetter å håndtere det palestinske spørsmålet uten noen forbindelse med hva som skjer i virkeligheten.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart