Kina og Russland støtter Annans Syria-innsats

FNs sikkerhetsråd er forent i støtten til Kofi Annans innsats for å bringe fred til borgerkrigsherjede Syria.

Et enstemmig Sikkerhetsråd støtter opp om Kofi Annans innsats i Syria. (Foto: Francois Proulx)
Et enstemmig Sikkerhetsråd støtter opp om Kofi Annans innsats i Syria. (Foto: Francois Proulx)

FNs sikkerhetsråd gav onsdag enstemmige støtte til Kofi Annans forsøk på å få en slutt på volden i Syria. Også Russland og Kina stilte seg også bak en resolusjon som truer Syria med “ytterligere tiltak” dersom ikke landets regime aksepterer Annans fredsarbeid, informerer Yedioth Aharonoth.

– Til president Assad og hans regime sier vi, sammen med resten av det internasjonale samfunn, ta denne veien. Forplikt dere til den, eller møt økende press og isolasjon, heter det i ordlyden.

Russland og Kina krevde før vedtaket en endring i ordlyden, som fjernet enhver henvisning til spesifikke typer trusler. Likevel setter resolusjonen Abbas under stort press.

Annan krever blant annet våpenhvile fra begge sider av konflikten og at regjeringen lar bistandsorganisasjoner slippe til med humanitær hjelp.

 

Nye EU-sanksjoner
I tillegg blir det innført nye EU-sanksjoner i den nærmeste framtid mot Bashar Assads kone Asma. Ekteparets epost-korrespondanse, som opposisjonen har fått tak i og publisert, viser at hun har handlet dyre luksusvarer på nettet fra Europa.

Sikkerhetsrådets siste resolusjon er ikke bindende.

Forrige artikkel1 av 3 nordmenn sier Israels handlinger gir dem et dårligere inntrykk av jøder
Neste artikkel– Slutt å rettferdiggjøre terror
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no