Kina og Russland støtter Annans Syria-innsats

FNs sikkerhetsråd er forent i støtten til Kofi Annans innsats for å bringe fred til borgerkrigsherjede Syria.
Et enstemmig Sikkerhetsråd støtter opp om Kofi Annans innsats i Syria. (Foto: Francois Proulx)
Et enstemmig Sikkerhetsråd støtter opp om Kofi Annans innsats i Syria. (Foto: Francois Proulx)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

FNs sikkerhetsråd gav onsdag enstemmige støtte til Kofi Annans forsøk på å få en slutt på volden i Syria. Også Russland og Kina stilte seg også bak en resolusjon som truer Syria med “ytterligere tiltak” dersom ikke landets regime aksepterer Annans fredsarbeid, informerer Yedioth Aharonoth.

– Til president Assad og hans regime sier vi, sammen med resten av det internasjonale samfunn, ta denne veien. Forplikt dere til den, eller møt økende press og isolasjon, heter det i ordlyden.

Russland og Kina krevde før vedtaket en endring i ordlyden, som fjernet enhver henvisning til spesifikke typer trusler. Likevel setter resolusjonen Abbas under stort press.

Annan krever blant annet våpenhvile fra begge sider av konflikten og at regjeringen lar bistandsorganisasjoner slippe til med humanitær hjelp.

 

Nye EU-sanksjoner
I tillegg blir det innført nye EU-sanksjoner i den nærmeste framtid mot Bashar Assads kone Asma. Ekteparets epost-korrespondanse, som opposisjonen har fått tak i og publisert, viser at hun har handlet dyre luksusvarer på nettet fra Europa.

Sikkerhetsrådets siste resolusjon er ikke bindende.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise