Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel kutter bånd med Menneskerettighetsrådet

USAs ambassadør i Israel, Dan Shapiro, avslører at USA fortsetter som medlem av Menneskerettighetsrådet, for å skifte fokuset fra Israel og over på Syria og Iran. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Tel Aviv)
USAs ambassadør i Israel, Dan Shapiro, avslører at USA fortsetter som medlem av Menneskerettighetsrådet, for å skifte fokuset fra Israel og over på Syria og Iran. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Tel Aviv)
- Forståelig, sier USAs ambassadør i Tel Aviv Dan Shapiro (bildet). "Beklagelig", mener rådets president Dupuy Lasserre.

Mandag bestemte utenriksminister Avigdor Lieberman at Israel skal kutte alle sine bånd med FNs menneskerettighetsråd, på grunn av deres mange ensidige fordømmelser av landet. Sist uke bestemte rådet at de skal sette i gang en granskning av Israels bosetninger på Vestbredden, noe som ble den siste dråpen i begeret for den israelske regjeringen. Fire andre resolusjoner mot Israel ble også vedtatt på samme samling.

– Vi har opprettholdt en slags form for et forhold med dem, på tross av at vi ikke er medlem av rådet. Men vi vil ikke lenger møte i rådet eller svare på deres telefoner. Ønsker de å besøke oss, vil vi ikke hjelpe, forklarer Lieberman.

Utenriksdepartementet mener rådet blir brukt til å fremme politiske mål, snarere enn å bry seg om menneskerettighetene.

Les «Lieberman vurderer å kutte bånd med Menneskerettighetsrådet»

 

– Israel hadde tjent på bånd
President i Menneskerettighetsrådet, Dupuy Lasserre, sier det er svært «beklagelig» at Israel nå velger å ikke forholde seg til FN-organet.

– Jeg har sett de forskjellige rapportene i israelske medier om dette, men har ikke mottatt noen offisiell informasjon. Jeg er ikke i tvil om at det er i Israels interesse å samarbeide med Menneskerettighetsrådet når det gjelder dette granskningsutvalget, ikke minst så de kan forklare sin egen politikk og handlinger til de uavhengige granskerne når de er på plass, mener hun.

 

«Besatt» av Israel
Den amerikanske ambassadøren i Israel, Dan Shapiro, mener det er forståelig at Israel velger den veien de gjør. Under et foredrag for studenter i Tel Aiv sa han at rådets medlemmer er «besatt» av å fokusere på Israel, mens menneskerettighetssaker i andre deler av verden blir oversett.

Videre la han til at USA vil fortsette som medlemmer av rådet, i et forsøk på å skifte fokuset over på land som Iran og Syria.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart