Annan: – Syria har ikke holdt løftet om våpenhvile

FNs spesialutsending Kofi Annan sier syriske myndigheter ikke har trukket styrkene tilbake fra byer og landsbyer innen tidsfristen, slik de i utgangspunktet gikk med på.

Kofi Annan kritiserer syriske myndigheter for å ikke ha fulgt opp sine forpliktelser. (Foto: Matthew Jordan, WEF)
Kofi Annan kritiserer syriske myndigheter for å ikke ha fulgt opp sine forpliktelser. (Foto: Matthew Jordan, WEF)

Fredag ettermiddag informerte syriske opprørsstyrker om at de hadde blitt angrepet av militæret i nærheten av grensen til Tyrkia, melder Jerusalem Post. Klokken 6:00 tidligere på morgenen var siste frist for president Bashar Assad og regimet hans til å trekke sine soldater ut av byer og landsbyer i Syria.

Kofi Annan sier han er “oppmuntret” nå ved begynnelsen av våpenhvilen, men understreket samtidig at Syrias regjering ikke har holdt sine løfter. 20 personer skal ha blitt drept i landet etter at våpenhvilen skulle begynt.

Til Sikkerhetsrådet sa Annan at “vi trenger øyne på bakken for å observere og overvåke situasjonen.”

– Må bli målt etter sine gjerninger
Også Ban Ki-moon uttalte seg fredag om situasjonen i Syria. Han sa at kun et lite pistolskudd kan utløse nye kamper i landet, som de siste månedene har opplevd borgerkrigsliknende tilstander mellom syriske styrker og regjeringskritiske opprørere.

– Fokuset er på at regjeringen i Syria må holde sine ord og bli målt etter sine gjerninger denne gangen, sa generalsekretæren i FN.

Forrige artikkel– Iran ønsker seg ikke atomvåpen
Neste artikkelLufthansa ugyldiggjorde “Flytilla-billetter”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no