Sikkerhetsrådet sender observatører til Syria

Samtlige femten medlemsland i Sikkerhetsrådet stemte for å sende observatører til Syria, som kan overvåke våpenhvilen mellom regjerings- og opprørsstyrkene.

Den siste FN-resolusjonen ber Syrias regjering respektere FN-utsending Kofi Annans (t.v.) fredsplan. Til høyre: FNs generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: UN Information Service, Geneva)
Den siste FN-resolusjonen ber Syrias regjering respektere FN-utsending Kofi Annans (t.v.) fredsplan. Til høyre: FNs generalsekretær Ban Ki-moon. (Foto: UN Information Service, Geneva)

Lørdag gikk FNs sikkerhetsråd enstemmig inn for å utplassere 30 observatører i Syria, for å kontrollere at partene i den nasjonale konflikten respekterer våpenhvilen. Til og med Kina og Russland stemte for. Resolusjonen som ble vedtatt ble framforhandlet av vestlige og arabiske land.

– Ut av respekt for Syrias suverenitet har vi garantert mot destruktive forsøk på ekstern innblanding, eller innføring av illusjonsdrevne løsninger, forklarer FN-ambassadøren til Russland, Vitaly Churkin.

FN-resolusjonen oppfordrer partene “til å stanse kampene umiddelbart i alle sine former” og krever at den syriske regjeringen respekterer fredsplanen til FNs internasjonale spesialutsending Kofi Annan.

 

Forrige artikkelIsrael gir ut “velkomstbrev” til aktivister
Neste artikkelSkip med iranske våpen stanset i Middelhavet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no