FN gir Syria skylden for massakre

Dødstallene fra torsdagens massakre i landsbyen Tremseh, skal ifølge opposisjonen ha steget til over 300.
Den norske lederen for FNs observatørstyrker i Syria, Robert Mood. (Foto: Norges ambassade i New York)
Den norske lederen for FNs observatørstyrker i Syria, Robert Mood. (Foto: Norges ambassade i New York)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Hei til verdenssamfunnet. Dette er ikke den første massakren i Syria og det vil ikke bli den siste. Vennligst gled dere mens dere ser på.

Det sterke budskapet stod skrevet på en protestplakat under dagens demonstrasjoner i Tremseh mot myndighetene. Torsdagens massakre er den verste siden protestaksjonene mot president Bashar Assads regime startet opp for rundt halvannet år siden.

Både helikoptre og stridsvogner bidro med å jevne store deler av landsbyen med jorden. Dødstallene som kommer ut av området varierer fra under 100 til 300. Det siste er påstander fra den syriske opposisjonen.

I en pressemelding fredag skrev FNs spesialutsending til Syria, Kofi Annan, at han var “sjokkert og forferdet” over dødstallene og grusomhetene som har utspilt seg i en av Syrias små landsbyer.  Leder for FNs observatørstyrker, norske Robert Mood, sier bruken av helikoptre og stridsvogner indikerer at det er de syriske myndighetene som står bak. Han fordømte massakrene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise