Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel må avslutte sin okkupasjon

For første gang talte Egypts president Mohammed Morsi til FNs generalforsamling, 26. september 2012. (Foto: Marco Castro, UN Photo)
For første gang talte Egypts president Mohammed Morsi til FNs generalforsamling, 26. september 2012. (Foto: Marco Castro, UN Photo)
Onsdag talte for første gang en folkevalgt egyptisk president for FNs generalforsamling. Mohammed Morsi talte palestinernes sak i sin tale.

Forholdet mellom Israel og Egypt er anstrengt etter det egyptiske valget i vår, da Det muslimske brorskap sikret seg både presidenten og flertallet i nasjonalforsamlingen i Kairo.

Palestinerne må komme først
Mursi sa onsdag i sin tale at FN må arbeide for etableringen av en uavhengig palestinsk stat, innenfor «alle de okkuperte områdene». Om presidenten inkluderer selve Israel i disse «okkuperte områdene», slik en ser i store deler av den palestinske narrativen, presiserte han ikke. Men han beskrev også Jerusalem som okkupert og krevde at Israel ender sin okkupasjon av de palestinske områdene.

– Verden burde først løse det palestinske problemet. En palestinsk stat bør bygges med Jerusalem som sin hovedstad. Det er en skam at verden fortsetter å ignorere rettighetene til palestinerne. Alle former for okkupasjon av den arabiske nasjonen må stanse. Jeg lover at Egypt vil støtte enhver palestinsk manøver i FN, for å oppnå deres legitime rett til en stat, sa han.

Midtøsten bør være fritt for atomvåpen, understreket også Mursi, og la til «uten unntak». Med det siktet han både til det iranske regimets angivelige forsøk på å skaffe seg atomvåpen, men ikke minst atomvåpenlageret Israel skal være i besittelse av. Mens Iran benekter at de ønsker å produsere atomvåpen, har Israel aldri bekreftet eller benektet at de er i besittelse av slike våpen.

Imot militær innblanding i Syria
Den egyptiske presidenten kommenterte også situasjonen i Syria under sin tale. Han erklærte motstand mot militær innblanding i landets interne anliggender.

– Egypt vil fortsette med å kjempe for en slutt på katastrofen i Syria, innenfor et arabisk, regionalt og internasjonalt rammeverk. Et rammeverk som bevarer enheten i denne brodelige staten, som involverer alle grupperinger av det syriske folk – uten rasemessig, religiøs eller sekterisk diskriminering – og som sparer Syria fra farene ved en utenlandsk militær intervensjon, som vi er imot, sa Morsi.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart