– Dagens store ord vil snart bli borte

– Dagens store ord vil snart bli borte. Det palestinske folk vil våkne opp i morgen og oppdage at lite i deres liv har endret seg, bortsett fra at utsiktene til en varig fred har blitt mindre, sier USAs FN-ambassadør Susan Rice. USA, Canada, Tsjekkia, Israel og fem småstater stemte imot palestinernes FN-resolusjon.

Susan Rice, USAs ambassadør til FN.
Susan Rice, USAs ambassadør til FN.

138 land ga sin støtte til å gi palestinerne status som observatørstat i FN. 9 stater stemte imot og 41 stater avstod fra å stemme. (Se oversikt i bunn av artikkelen.)

USAs FN-ambassadør Susan Rice understreker at resolusjonen ikke etablerer Palestina som en stat.

– Dagens store ord vil snart bli borte. Det palestinske folk vil våkne opp i morgen og oppdage at lite i deres liv har endret seg, bortsett fra at utsiktene til en varig fred har blitt mindre, sier hun.

Den eneste veien til å oppnå en tostatsløsning vil være gjennom direkte forhandlinger, understreker FN-ambassadøren.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener resolusjonen er “meningsløs”, og påpeker at den ikke vil ha noen betydning på bakken. Det vil ikke bli noen palestinsk stat uten en avtale som garanterer sikkerheten til israelske innbyggere.

– Netanyahu vil ikke la en iransk terrorbase bli etablert i Judea og Samaria [Vestbredden] i tillegg til de som allerede er etablert i Gaza og Libanon. Veien til fred mellom Jerusalem og Ramallah går gjennom direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser og ikke gjennom ensidige avgjørelser, skriver statsministerens kontor i en uttalelse, ifølge Yedioth Aharonoth.

Også Arbeiderpartiets leder Shelly Yachimovich mener at resolusjonsvedtaket i FNs generalforsamling undergraver forhandlinger. Hun kritiserer Netanyahu-regjeringen for å ha mistet kontrollen over fredsprosessen.

 

Følgende land (engelsk skrivemåte) stemte for resolusjonen:

Afghanistan, Algeria, Angola, Antigua and Barbuda, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belgium, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Brazil, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Cambodia, Cape Verde, Central African Republic, Chad, Chile, China, Comoros, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Denmark, Djibouti, Dominica, East Timor, Ecuador, Egypt, El Salvador, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopia, Finland, France, Gabon, Gambia, Georgia, Ghana, Greece, Grenada, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Honduras, Iceland, India, Indonesia, Iran, Iraq, Ireland, Italy, Ivory Coast, Jamaica, Japan, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kirghistan, Kiribati, Kuwait, Laos, Lebanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Luxembourg, Madagascar, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Mauritania, Mauritius, Mexico, Morocco, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, New Zealand, Nicaragua, Niger, Nigeria, North Korea, Norway, Oman, Pakistan, Peru, Philippines, Portugal, Qatar, Qatar, Russia, Russia, Sao Tome and Principe, Saudi Arabia, Senegal, Serbia, Seychelles, Sierra Leone, Solomon Islands, Somalia, South Africa, South Sudan, Spain, Sri Lanka, St. Kitts and Nevis St. Lucia, St. Vincent and the Grenadines, Sudan, Suriname, Swaziland, Sweden, Sweden, Switzerland, Switzerland, Syria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Costa Rica, Trinidad and Tobago, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Tuvalu, UAE, Uganda, Ukraine, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Yemen, Yemen, Zambia, and Zimbabwe.

 

Følgende land (engelsk skrivemåte) stemte imot resolusjonen:

Canada, Czech Republic, Israel, Marshall Islands, Micronesia, Nauru, Palau, Panama, and the United States.

 

Følgende land (engelsk skrivemåte) avstod fra å stemme:

Albania, Andorra, Australia, Bahamas, Barbados, Bosnia/Herzegovina, Bulgaria, Cameroon, Colombia, Croatia, Dem. Rep. of Congo, Estonia, Fiji, Germany, Guatemala, Haiti, Hungary, Latvia, Lithuania, Malawi, Monaco, Mongolia, Montenegro, Netherlands, Papua New Guinea, Paraguay, Poland, Korea, Moldova, Romania, Rwanda, Samoa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Macedonia, Togo, Tonga, United Kingdom, and Vanuatu.

 

Forrige artikkelBedre å bli født i Israel enn i Frankrike og England
Neste artikkelPepperkakehus-propaganda
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.