Frykter at Syria-konflikten når Israel

Soldater og stridsvogn fra UNDOF, FNs fredsbevarende styrker mellom Syria og Israel. (Illustrasjon: in the bag solutions, flickr.com)
Soldater og stridsvogn fra UNDOF, FNs fredsbevarende styrker mellom Syria og Israel. (Illustrasjon: in the bag solutions, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Israel kan ikke forventes å stå og se på at sine innbyggeres liv blir truet av den syriske regjeringens hensynsløse handlinger. Israel har vist maksimal tilbakeholdenhet så langt, skriver Ron Prosor i et brev til FNs sikkerhetsråd.

Den israelske FN-ambassadøren frykter at borgerkrigen i nabolandet kan ramme eget land, skriver Yedioth Aharonoth. Flere granater fra Syria har landet inne på israelsk territorium i nord, under de pågående kampene mellom syriske regjeringsstyrker og opposisjonsstyrkene.

Russlands FN-ambassadør Vitaly Churkin kritiserer også væpnede grupper som kriger mot hverandre i den våpenfrie sonen mellom Syria og Israel, som myndighetene i Jerusalem også har klaget over i lengre tid. FNs fredsbevarende UNDOF-styrker klarer ikke å få kontroll på situasjonen, uttalte han mandag.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag