Frykter at Syria-konflikten når Israel

FN-ambassadør Ron Prosor advarte mandag FNs sikkerhetsråd om faren for at borgerkrigen i Syria kan nå Israel. Det kan ikke landet bare “stå og se på”, skriver han.

Soldater og stridsvogn fra UNDOF, FNs fredsbevarende styrker mellom Syria og Israel. (Illustrasjon: in the bag solutions, flickr.com)
Soldater og stridsvogn fra UNDOF, FNs fredsbevarende styrker mellom Syria og Israel. (Illustrasjon: in the bag solutions, flickr.com)

– Israel kan ikke forventes å stå og se på at sine innbyggeres liv blir truet av den syriske regjeringens hensynsløse handlinger. Israel har vist maksimal tilbakeholdenhet så langt, skriver Ron Prosor i et brev til FNs sikkerhetsråd.

Den israelske FN-ambassadøren frykter at borgerkrigen i nabolandet kan ramme eget land, skriver Yedioth Aharonoth. Flere granater fra Syria har landet inne på israelsk territorium i nord, under de pågående kampene mellom syriske regjeringsstyrker og opposisjonsstyrkene.

Russlands FN-ambassadør Vitaly Churkin kritiserer også væpnede grupper som kriger mot hverandre i den våpenfrie sonen mellom Syria og Israel, som myndighetene i Jerusalem også har klaget over i lengre tid. FNs fredsbevarende UNDOF-styrker klarer ikke å få kontroll på situasjonen, uttalte han mandag.

Forrige artikkelLieberman og Lapid drøfter departementer
Neste artikkelUtenriksdepartementets gylne sjanse
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -