FN-styrker forlater Golan-høydene

Kidnapping av FN-soldater gjør at deler av UNDOF-styrkene i grenseområdet mot Syria velger å trekke seg ut fra området de har overvåket siden 1974.
Polske UNDOF-soldater (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)
Polske UNDOF-soldater (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)

FNs fredsbevarende UNDOF-styrker frykter flere kidnappinger av den typen som skjedde sist uke, da 21 filippinske soldater ble holdt fanget i fire dager av lokale opprørsstyrker i Syria.

Siden 1974 har UNDOF-styrkene vært plassert i buffersonen mellom den israelske og den syriske delen av Golan-høydene. I uoverskuelig framtid vil deres aktivitet i området være svært begrenset. Kun et fåtall soldater blir værende igjen på enkelte observasjonsposter, melder Times of Israel.

De fleste landene som har bidratt med soldater til UNDOF har de siste dagene trukket dem tilbake, deriblant Canada, Kroatia og Japan. De frykter at soldatene blir ufrivillig innblandet i kampene som pågår på syrisk side av grensen. Kun Østerrike, India og Filippinene har fortsatt sin innsats.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise