Israel ønsker å bedre forholdet til Menneskerettighetsrådet

I fjor frøs Israel sine forbindelser med FNs menneskerettighetsråd, på grunn av deres anti-israelske agenda. Nå ønsker de å forbedre relasjonene.

Israels FN-ambassadør i Geneve, Aharon Leshno-Yaar, under et møte i Menneskerettighetsrådet. (Foto: Patrick Bertschmann, UN Photo)
Israels FN-ambassadør i Geneve, Aharon Leshno-Yaar, under et møte i Menneskerettighetsrådet. (Foto: Patrick Bertschmann, UN Photo)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)

Viseutenriksminister Ze’ev Elkin bekrefter at Israel arbeider for å forbedre relasjonene med FNs menneskerettighetsråd. Men skal de gjenoppta forbindelsene, må den “innebygde diskrimineringen” mot Israel opphøre, understreker han.

– Etter å ha tenkt mye over saken, gikk jeg nylig med på en diplomatisk innsats sammen med rådet og de største aktørene i det internasjonale samfunnet, for å se om vi kan komme til en forståelse som garanterer at vi vil kunne returnere til rådet, mens rettferdighet og internasjonale standarder blir brukt i forhold til Israel, sa Elkin under en global konferanse mot antisemittisme i Jerusalem tirsdag.

Israels FN-ambassadør i Geneve, Aharon Leshno-Yaar (bildet øverst), har fått i oppdrag å lede forhandlingene med Menneskerettighetsrådet, ifølge Ha’aretz.

Forrige artikkelVerdens eldste Torah-rull “funnet” i Italia
Neste artikkel– Vi skammer oss ikke over soldatkidnapping
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no