Israel ønsker å bedre forholdet til Menneskerettighetsrådet

I fjor frøs Israel sine forbindelser med FNs menneskerettighetsråd, på grunn av deres anti-israelske agenda. Nå ønsker de å forbedre relasjonene.
Israels FN-ambassadør i Geneve, Aharon Leshno-Yaar, under et møte i Menneskerettighetsrådet. (Foto: Patrick Bertschmann, UN Photo)
Israels FN-ambassadør i Geneve, Aharon Leshno-Yaar, under et møte i Menneskerettighetsrådet. (Foto: Patrick Bertschmann, UN Photo)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)
Viseutenriksminister Ze'ev Elkin (Foto: Wikipedia)

Viseutenriksminister Ze’ev Elkin bekrefter at Israel arbeider for å forbedre relasjonene med FNs menneskerettighetsråd. Men skal de gjenoppta forbindelsene, må den «innebygde diskrimineringen» mot Israel opphøre, understreker han.

– Etter å ha tenkt mye over saken, gikk jeg nylig med på en diplomatisk innsats sammen med rådet og de største aktørene i det internasjonale samfunnet, for å se om vi kan komme til en forståelse som garanterer at vi vil kunne returnere til rådet, mens rettferdighet og internasjonale standarder blir brukt i forhold til Israel, sa Elkin under en global konferanse mot antisemittisme i Jerusalem tirsdag.

Israels FN-ambassadør i Geneve, Aharon Leshno-Yaar (bildet øverst), har fått i oppdrag å lede forhandlingene med Menneskerettighetsrådet, ifølge Ha’aretz.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise