– Assad aksepterer våpeninspektører

Det syriske regimet skal ifølge FN ha gått med på å slippe inn uavhengige inspektører, som skal etteforske den antatte bruken av kjemiske våpen.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: Monika Flueckiger, World Economic Forum)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: Monika Flueckiger, World Economic Forum)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det er over tre måneder siden Syria kastet ut FNs våpeninspektører, men skal nå ha gjort en kuvending. Det meldte FNs generalsekretær Ban Ki-moon onsdag i en pressemelding.

– Etter avtale med regjeringen i Syria, vil teamet forbli i landet for å undersøke deres aktiviteter, inkludert besøk på aktuelle steder, i en periode på 14 dager. Denne perioden kan bli utvidet, dersom begge parter blir enige om det.

Både syrisk opposisjon og Syrias myndigheter har beskyldt hverandre for å bruke kjemiske våpen, uten at noen av dem har innrømmet det. Til sammen har FN mottatt 13 bekymringsmeldinger om dette fra partene og fra vestlige etterretningstjenester.

IAF har også aksjonert mot flere syriske mål, som angivelig skal ha vært lagersteder for kjemiske våpen og kolonner av avanserte våpen som ble smuglet til Hizbollah. Jerusalem har innrømmet å stå bak enkelte av disse aksjonene, men har verken benektet eller bekreftet involvering i andre.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise