– Israel er (ikke) forskjellsbehandlet i FN

FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: UNOPS, flickr.com)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: UNOPS, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Dessverre, på grunn av konflikten, blir Israel tynget ned av kritikk og er offer for forskjellsbehandling – noen ganger til og med diskriminering. FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal ha uttrykt seg i denne retning da han holdt et foredrag for elever i Jerusalem på fredag, ifølge gjengivelse i den engelskspråklige nettavisen til Yedioth Aharonoth. Saken bygger ikke på direkte sitater, men gjengivelse.

Vel tilbake i den diplomatiske høyborgen, FN-kontorene i New York, fikk Ki-moon mandag oppfølgingsspørsmålet fra en journalist: “Blir Israel diskriminert og hva har du tenkt å gjøre med det?”

På det svarte Ban Ki-moon følgende:

– Nei, jeg tror ikke det eksisterer noen diskriminering mot Israel i FN.

Han la til, uten å selv indikere diskriminering:

– Kanskje er det noe, hva skal jeg si […] den israelske regjeringen har faktisk hevdet dette at det eksisterer forskjellsbehandling mot Israel. Men Israel er en av 193 medlemsstater og burde ha like rettigheter og muligheter uten å forskjellsbehandles, uten noen form for diskriminering. Det er et fundamentalt prinsipp i FNs charter og derfor burde Israel bli gitt slike fulle rettigheter, gjengis Ban i Times of Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag