– Israel er (ikke) forskjellsbehandlet i FN

Generalsekretær Ban Ki-moon klarer ikke å bli helt enig med seg selv, i spørsmålet om Israel blir forskjellsbehandlet i FN eller ikke.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: UNOPS, flickr.com)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (Foto: UNOPS, flickr.com)

Dessverre, på grunn av konflikten, blir Israel tynget ned av kritikk og er offer for forskjellsbehandling – noen ganger til og med diskriminering. FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal ha uttrykt seg i denne retning da han holdt et foredrag for elever i Jerusalem på fredag, ifølge gjengivelse i den engelskspråklige nettavisen til Yedioth Aharonoth. Saken bygger ikke på direkte sitater, men gjengivelse.

Vel tilbake i den diplomatiske høyborgen, FN-kontorene i New York, fikk Ki-moon mandag oppfølgingsspørsmålet fra en journalist: “Blir Israel diskriminert og hva har du tenkt å gjøre med det?”

På det svarte Ban Ki-moon følgende:

– Nei, jeg tror ikke det eksisterer noen diskriminering mot Israel i FN.

Han la til, uten å selv indikere diskriminering:

– Kanskje er det noe, hva skal jeg si […] den israelske regjeringen har faktisk hevdet dette at det eksisterer forskjellsbehandling mot Israel. Men Israel er en av 193 medlemsstater og burde ha like rettigheter og muligheter uten å forskjellsbehandles, uten noen form for diskriminering. Det er et fundamentalt prinsipp i FNs charter og derfor burde Israel bli gitt slike fulle rettigheter, gjengis Ban i Times of Israel.

Forrige artikkelRoger Waters vil ha musikerboikott av Israel
Neste artikkelMIFFs ukentlige radiokommentarer er tilbake
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no