Får lederstilling i menneskerettighetsrådet – planlegger halshugging samtidig

Saudi-Arabia får lederposisjon i et sentralt organ tilknyttet FNs menneskerettighetsråd. Samtidig planlegger regimet å korsfeste og halshugge en 21 år gammel politisk dissident (bildet).

21 år gamle Ali Mohammed Baqir al-Nimr er dødsdømt i Saudi-Arabia. (Foto: Twitter)

Saudi-Arabias utsending til FNs menneskerettighetsråd, Faisal Trad, er utnevnt til leder for en konsultasjonsgruppe tilknyttet menneskerådet, opplyser organisasjonen UN Watch. Gruppen består av fem medlemmer, og den har ansvar for å utnevne landspesifikke og tematiske spesialrådgivere som skal benyttes av rådet. Vedtaket ble gjort 17. september, i den pågående sesjonen i menneskerettighetsrådet.

Her er dokumentet med FN-vedtaket.

– Det er en skandale at FN har valgt et land som har halshugget flere mennesker til nå i år enn Den islamske staten, til å lede et slikt organ, uttaler Hillel Neuer, direktør for U.N. Watch.

– Olje-dollar og politikk har trumfet menneskerettigheter, mener han.

– Saudi-Arabia har beviselig det verste rullebladet i verden når det kommer til religionsfrihet og kvinners rettigheter, og de fortsetter å holde den uskyldige bloggeren Raif Badawi fengslet. Denne FN-utnevnelsen er som å sette en pyroman til å være byens brannsjef, og den understreker hvor liten troverdighet rådet har, som allerede har Russland, Kina, Qatar og Venezuela blant sine medlemmer, sier Neuer.

 

Planlegger halshugging og korsfestelse

En aktuell sak i øyeblikket i Saudi-Arabia er at dødsdommen mot 21 år gamle Ali Mohammed Baqir al-Nimr kan bli fullbyrdet når som helst, ifølge BBC. Saken mot ham ble opprettet i 2011, da han var 17 år gammel. Han ble anklaget for å ha tatt del i regjeringsfiendtlige protestdemonstrasjoner. I rettssaken ble han funnet skyldig i en rekke anklagepunkter, inkludert oppvigleri, å ha brutt troskapen mot kongen, å ha deltatt i opptøyer, å ha kastet bensinbomber mot sikkerhetsstyrker og å ha ranet et apotek. Al-Nimr ble dømt til døden ved halshugging og korsfestelse. Ifølge CNN innebærer dette i praksis at han skal henrettes ved halshugging og at kroppen deretter skal korsfestes og stilles ut til offentlig spott og avskrekking. Han skal også ha blitt torturert under rettssaken.

Jerusalem Post poengterer at dødsdommen er et brudd på FNs barnekonvensjon, som Saudi-Arabia har underskrevet. Konvensjonen forplikter landet til ikke å henrette noen for forbrytelser som ble gjort før de var fylt 18 år, og al-Nimr var bare 17 år da han ble anmeldt.

Forrige artikkelKommer bønnen om stans i islamistisk terror?
Neste artikkelAp-representanten som sier han hater Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/