FN-styrker vender tilbake til de syriske Golan-høydene

Etter to års fravær sendes FNs fredsbevarende styrker tilbake til den syriske delen av Golan-høydene.
FN-soldater på Golan-høydene, (Illustrasjonsfoto: Irish Defence Forces / Flickr.com)
FN-soldater på Golan-høydene, (Illustrasjonsfoto: Irish Defence Forces / Flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

FNs sikkerhetsråd har bedt sine fredsbevarende styrker begynne å forberede seg på å vende tilbake til den syriske delen av Golan-høydene, skriver Times of Israel.

Rådet vedtok nylig enstemmig å forlenge UNDOF-troppenes tilstedeværelse på Golan-høydene ut 2016. I det samme vedtaket ba rådet FN-styrkene om å gjeninnta Camp Faouar, en militærstilling som inntil september 2014 utgjorde FNs hovedkvarter i den syriske delen av Golan-høydene. FN-styrkene forlot Camp Faouar etter at 45 FN-soldater fra Fiji ble tatt til fange (og senere frigitt) av den syriske opprørsgruppen al-Nusra-fronten. Etter dette har majoriteten av FN-styrkene på Golan-høydene vært stasjonert på israelsk side av grensen.

Flere land har trukket sine soldater ut av FN-styrkene i Syria på grunn av den farlige situasjonen de er i. Siden mars 2013 har FN-soldater på Golan-høydene blitt kidnappet ved fem anledninger av ulike parter i Syria-krigen.

UNDOF har patruljert en buffersone mellom Syria og Israel på Golan-høydene siden 1974. Dette har vært avgjørende for å etablere en stabil våpenhvile mellom de to landene.

Hos israelske myndigheter tas nyheten fra FN imot med glede.

– At UNDOF inntar disse posisjonene er i Israels interesse. Styrkene spiller en viktig rolle, og Israel er interessert i å se dem vende tilbake til buffersonen på den raskeste og sikreste mulige måten, sier Israels FN-ambassadør Danny Danon.

I helgen beveget krigshandlingene i Syria seg så nær grensen mot Israel, at IDF reagerte med å angripe to syriske militærstillinger.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise