Det kan umulig bli et godt år for menneskerettighetene i 2017

Saudi-Arabia, Venezuela, Kina, Cuba, Irak, Qatar, Burundi, Bangladesh, De forente arabiske emirater i FNs menneskerettighetsråd.

Abdulaziz Alwasil (t.v.) er Saudi-Arabias representant i FNs menneskerettighetsråd. Her blir han ønsket velkommen av Michael Møller, direktør for FN-kontoret i Genève. (Foto: Pierre Albouy, FN)
Abdulaziz Alwasil (t.v.) er Saudi-Arabias representant i FNs menneskerettighetsråd. Her blir han ønsket velkommen av Michael Møller, direktør for FN-kontoret i Genève. (Foto: Pierre Albouy, FN)

FNs menneskerettighetsråd ble opprettet i en resolusjon i FNs generalforsamling i 2006. Medlemsland til rådet “skal opprettholde de høyeste standarder i å fremme og beskytte menneskerettigheter“.

Blant medlemslandene i 2017 er

Saudi-Arabia – hvor det er dødsstraff for å skifte religion bort fra islam, dødsstraff for sex utenfor ekteskapet, pisking og amputasjon som straff for annen kriminalitet, domstoler kontrollert av regimet, flere halshugginger enn noen gang, arrestasjoner uten lov og dom av opposisjonelle og minoriteter, ingen ytringsfrihet og holder bloggeren Raif Badawi fengslet.

Venezuela – hvor det er omfattende arrestasjoner uten lov og dom, fengsling av opposisjonsledere, trakassering av journalister, tortur og politikk som fører til sult og helseproblemer.

Kina – hvor det ikke er ytringsfrihet, religionsfrihet eller organisasjonsfrihet, men derimot utenomrettslige henrettelser, undertrykkelse av sivile organisasjoner og diskriminering av tibetanere og andre minoriteter.

Cuba – hvor det er systematisk brudd på ytringsfrihet, forsamlingsfrihet og pressefrihet, valg er ikke frie og rettferdige og trusler og vold mot opposisjonelle.

Irak – hvor regjeringsvennlige militser gjennomfører omfattende menneskerettighetsbrudd, inkludert drap, bortføringer og ødeleggelse av eiendom.

Qatar – hvor det er inhumane tilstander for 1,4 millioner fremmedarbeidere, kvinner blir nektet grunnleggende rettigheter og lovgivende representasjon og finansierer Islamsk Stat og Hamas.

Burundi – hvor politiet dreper fredelige demonstranter, regjeringsstyrker gjennomfører summariske henrettelser, målrettede drap, bortføringer, arrestasjoner uten lov og dom, tortur, seksuell vold, trusler om folkemord.

Bangladesh – hvor det er utenomrettslige drap, bortføringer, drap av sekulære bloggere av islamistiske grupper, begrensninger på online ytringsfrihet og media, barne- og tvangsekteskap, kjønnsrelatert vold, fryktelige arbeidsforhold og mangel på arbeidsrettigheter.

De forente arabiske emirater – hvor det ikke er noen politiske partier, ingen mulighet til å skifte regjering, begrensninger i ytringsfrihet og andre politiske friheter, arrestasjoner uten lov og dom, politibrutalitet, vold mot kvinner, diskriminering av homofile, seksuelt misbruk av utenlandske hushjelper og andre fremmedarbeidere.

Ingenting av dette har noen interesse for rådet hvis ikke Israel kan få skylden. Hovedaktiviteten i FNs menneskerettighetsråd vil også i 2017 bli å fordømme Israel – verdens eneste jødiske stat.

Eksemplene på menneskerettighetsbrudd i disse landene er samlet av organisasjonen UN Watch.

Forrige artikkelStakkars Stanghelle!
Neste artikkelNetanyahu avhørt av politiet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.