Forsvarsminister Lieberman vil at USA kutter bånd til anti-israelske FN-byråer

Avigdor Lieberman mener UNHRC og UNRWA brukes til å demonisere staten Israel.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman i møte med USAs utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: US State Department/Flickr)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman i møte med USAs utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: US State Department/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

fokusIsraels forsvarsminister Avigdor Lieberman møtte denne uken USAs utenriksminister Rex Tillerson. I møtet skal forsvarsministeren ha bedt Tillerson om å revurdere USAs støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) og FNs menneskerettighetsråd (UNHRC), skriver Times of Israel.

“Disse byråene oppfyller ikke sin misjon. Istedenfor brukes Menneskerettighetsrådet til å demonisere Israel og skader landet vårt med å forvrenge virkeligheten”, skal Lieberman ha i møtet, ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet.

Han sa videre at det er uakseptabelt at 60 prosent av rådets resolusjoner er rettet mot Israel, istedenfor den forferdelige situasjonen for menneskerettigheter i Iran, Nord-Korea og Syria. I forrige uke gikk USAs utsending til FNs menneskerettighetsråd ut og kritiserte rådet for deres ensidige fokus på Israel.

“Ingen annen nasjon tar så mye fokus som denne besettelsen av Israel. Det er den største trusselen mot dette rådets troverdighet. Det begrenser de gode tingene vi kan oppnå ved at det gjør hele byrået til en vits. USA vil motsette seg ethvert forsøke på å undergrave eller isolere Israel”, sa USAs utsending Erin Barclay.

Når det kommer til UNRWA, mener Israel at en stor del av de ansatte på Gazastripen har en tilknytning til terrorgruppen Hamas. Nylig ble en rektor ved av skolene til UNRWA suspendert av FN etter at det ble kjent at han var valgt inn i ledelsen i Hamas´ politiske fløy. UNRWA-ansatte anklages også for å spre jødehat og oppvigleri til terror. USA er UNRWAs største økonomiske bidragsyter.

Som MIFF har påpekt tidligere er FN gjennomgående partisk mot Israel.

Forrige artikkelIngen blir mobbet og trakassert mer på nettet
Neste artikkelImri Ziv skal forsvare Israels ære i Eurovision
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.