Forsvarsminister Lieberman vil at USA kutter bånd til anti-israelske FN-byråer

Avigdor Lieberman mener UNHRC og UNRWA brukes til å demonisere staten Israel.
Forsvarsminister Avigdor Lieberman i møte med USAs utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: US State Department/Flickr)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman i møte med USAs utenriksminister Rex Tillerson. (Foto: US State Department/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

fokusIsraels forsvarsminister Avigdor Lieberman møtte denne uken USAs utenriksminister Rex Tillerson. I møtet skal forsvarsministeren ha bedt Tillerson om å revurdere USAs støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) og FNs menneskerettighetsråd (UNHRC), skriver Times of Israel.

“Disse byråene oppfyller ikke sin misjon. Istedenfor brukes Menneskerettighetsrådet til å demonisere Israel og skader landet vårt med å forvrenge virkeligheten”, skal Lieberman ha i møtet, ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet.

Han sa videre at det er uakseptabelt at 60 prosent av rådets resolusjoner er rettet mot Israel, istedenfor den forferdelige situasjonen for menneskerettigheter i Iran, Nord-Korea og Syria. I forrige uke gikk USAs utsending til FNs menneskerettighetsråd ut og kritiserte rådet for deres ensidige fokus på Israel.

“Ingen annen nasjon tar så mye fokus som denne besettelsen av Israel. Det er den største trusselen mot dette rådets troverdighet. Det begrenser de gode tingene vi kan oppnå ved at det gjør hele byrået til en vits. USA vil motsette seg ethvert forsøke på å undergrave eller isolere Israel”, sa USAs utsending Erin Barclay.

Når det kommer til UNRWA, mener Israel at en stor del av de ansatte på Gazastripen har en tilknytning til terrorgruppen Hamas. Nylig ble en rektor ved av skolene til UNRWA suspendert av FN etter at det ble kjent at han var valgt inn i ledelsen i Hamas´ politiske fløy. UNRWA-ansatte anklages også for å spre jødehat og oppvigleri til terror. USA er UNRWAs største økonomiske bidragsyter.

Som MIFF har påpekt tidligere er FN gjennomgående partisk mot Israel.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise