FNs generalsekretær har sett seg lei av de mange anti-israelske initiativene

FNs generalsekretær Antonio Guterres vil stoppe mye av partiskheten mot Israel. (Foto: Elma Okic/FN)
FNs generalsekretær Antonio Guterres vil stoppe mye av partiskheten mot Israel. (Foto: Elma Okic/FN)

Antonio Guterres, FNs nye generalsekretær, gjentok sin anerkjennelse av eldgamle jødiske bånd til Jerusalem i et møte med Ronald Lauder, president i World Jewish Congress. I en uttalelse sier WJC at Lauder og Guterres møttes tidligere i uken i New York og at Guterres da gjentok tidligere kommentarer om at det eksisterte et jødisk tempel i Jerusalem for 2.000 år siden, skriver avisen Times of Israel.

Da Guterres uttalte i et intervju med israelsk radio i januar at tempelet som romerne ødela i Jerusalem for flere tusen år siden var et jødisk tempel, og at byen er hellig for jødene, skapte det sinne hos palestinske ledere. De har de siste tiårene forsøkt å undergrave at jødene har en historisk og religiøs tilknytning til Jerusalem.

World Jewish Congress sier Guterres, som ble ny generalsekretær ved nyttår, også skal ha sagt at han vil gjøre det han kan for å demme opp for anti-israelske initiativ i FN og deres partnere. I forrige uke trakk UN Economic and Social Commission for Western Asia en anti-israelsk rapport fra sine nettsider etter press fra Guterres.

– Dette er et friskt pust fra FN. Et lenge etterventet friskt pust, kommenterer Lauder.

Men når det kommer til anti-israelske resolusjoner fra FNs menneskerettighetsråd, skal Guterres ifølge WJC ha uttalt at det er lite selv han som leder av FN kan gjøre.

Som kjent sitter land som Saudi-Arabia, Venezuela, Kina, Cuba, Bangladesh, Irak, Qatar, Burundi og De forente arabiske emirater i FNs menneskerettighetsråd. Det er land som alle bryter menneskerettighetene, men siden opprettelsen i 2006 har menneskerettighetsrådet vært mest opptatt av å kritisere Israel. Også i år vil rådets hovedaktivitetet være å fordømme Israel – verdens eneste jødiske stat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guterres kontor har ikke ønsket å kommentere uttalelsene fra WJC.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag