FNs generalsekretær innrømmer at de blir utnyttet av Hamas på Gazastripen

Antonio Guterres sier også at det er antisemittisme å fornekte Israels rett til å eksistere.
FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)
FNs generalsekretær Antonio Guterres sier FN blir utnyttet av Hamas. (Foto: European Union 2017 - European Parliament)

I et møte med representanter for Simon Wiesenthal-senteret skal FNs generalsekretær, Antonio Guterres, ha sagt at det er antisemittisk å fornekte Israels rett til å eksistere. Guterres skal også ha sagt at han avviser kampanjer for å fjerne jødisk tilknyting til Det hellige land. «Historien må respekteres. Jerusalem er en hellig by for tre religioner», sa FN-sjefen, ifølge en pressemelding fra senteret.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) har ved flere anledninger den siste tiden vedtatt resolusjoner som ignorer jødenes forbindelser til Jerusalem. Generalsekretæren har også tidligere gått hardt ut mot slike handlinger fra organisasjoner under den store FN-paraplyen.

I tillegg til å diskutere jødiske bånd til Jerusalem skal Guterres og lederne for den jødiske menneskerettighetsgruppen også ha diskutert andre problemstillinger, som hvordan man kan oppnå fred i Midtøsten, global terrorisme, FNs rolle i bekjempelse av antisemittisme i Europa og enkelte FN-organers partiskhet mot Israel.

Rabbiner Marvin Hier, grunnlegger av senteret, sa at terrorgruppen Hamas med sine ønsker om å utslette Israel, er et stort hinder på veien til fred. FNs generalsekretær skal ha innrømmet at FN til en viss grad har blitt unyttet av Hamas og uttrykte «en sterk forpliktelse til å ikke la UNRWA bli et instrument» for terrorgruppen. Guterres skal ha innrømmet at Hamas hadde lykkes med å utnytte FN på Gazastripen.

Det er tidligere avdekket at Hamas har brukt UNRWA-skoler til å lagre våpen, ansatte har tilknytning til terrororganisasjonen og skolebøker lærer barn å hate.

– Vi er dypt imponert over interessen generalsekretær Guttteres har for spørsmål som berører den jødiske verden. Vi støtter generalsekretærens arbeid for å sikre at alle FNs medlemsland, også den jødiske staten, blir behandlet likeverdige, sier Hier.

Søndag trakk FN støtten til et palestinsk ungdomssenter, etter at det ble kjent at senteret var oppkalt etter den palestinske terroristen Dalah Mughrabi.

– Glorifisering av terror eller gjerningspersonene bak heslige terrorhandlinger er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. FN har gjentatte ganger krevd en slutt på oppvigleri til vold og hat ettersom det er til hinder for fred, uttalte FN-sjefen.

Representanter for Simon Wiesenthal-senteret fikk møte FN-sjef Antonio Guterres (i midten). (Foto: SWC)
Representanter for Simon Wiesenthal-senteret fikk møte FN-sjef Antonio Guterres (Foto: SWC)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise