– UNESCO har blitt et absurd teater

Benjamin Netanyahu sier Israel vil følge etter USA og melde seg ut av UNESCO.
Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel planlegger å gjøre som USA og trekke seg ut av FNs kulturelle organ, UNESCO. Netanyahu sier USAs avgjørelse om å trekke seg ut av organet var «modig og moralsk», skriver Yedioth Ahronot.

– UNESCO har blitt et absurd teater. De forvrenger historien, i stedet for å ta vare på den, sier Netanyahu, som har bedt sine diplomater om å forberede utmeldelsen.

FNs kulturorgan har ved gjentatte anledninger vedtatt anti-israelske resolusjoner og forsøkt å undergrave jødenes tilknytning til Jerusalem. Israel brøt samarbeidet med FN-organisasjonen tilbake i 2016, men de har fortsatt vært medlem – fram til nå.

– UNESCO har blitt en slagmark for angrep på Israel og har helt ignorert sin egentlig rolle og mening. Organisasjonens absurde og skammelige resolusjoner mot Israel får nå konsekvenser. Det er nye tider i FN. Denne diskrimineringen som har pågått mot Israel har nå sin pris, forteller Danny Danon, som er Israels FN-ambassadør.

Danon sier USA og Israel står sammen i kravet om endring i FN-systemet. Han mener alliansen mellom de to landene er sterkere nå enn noen gang tidligere.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) aksepterte i 2011 «Palestina» som fullverdig medlem. Siden den gang har palestinerne brukt sitt medlemsskap til å fremme flere anti-israelske resolusjoner.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
UNESCO har prøvd å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise