– UNESCO har blitt et absurd teater

Benjamin Netanyahu sier Israel vil følge etter USA og melde seg ut av UNESCO.

Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu og andre israelske politikere har bedt FN-sjef Antonio Guterres om hjelp. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel planlegger å gjøre som USA og trekke seg ut av FNs kulturelle organ, UNESCO. Netanyahu sier USAs avgjørelse om å trekke seg ut av organet var «modig og moralsk», skriver Yedioth Ahronot.

– UNESCO har blitt et absurd teater. De forvrenger historien, i stedet for å ta vare på den, sier Netanyahu, som har bedt sine diplomater om å forberede utmeldelsen.

FNs kulturorgan har ved gjentatte anledninger vedtatt anti-israelske resolusjoner og forsøkt å undergrave jødenes tilknytning til Jerusalem. Israel brøt samarbeidet med FN-organisasjonen tilbake i 2016, men de har fortsatt vært medlem – fram til nå.

– UNESCO har blitt en slagmark for angrep på Israel og har helt ignorert sin egentlig rolle og mening. Organisasjonens absurde og skammelige resolusjoner mot Israel får nå konsekvenser. Det er nye tider i FN. Denne diskrimineringen som har pågått mot Israel har nå sin pris, forteller Danny Danon, som er Israels FN-ambassadør.

Danon sier USA og Israel står sammen i kravet om endring i FN-systemet. Han mener alliansen mellom de to landene er sterkere nå enn noen gang tidligere.

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (UNESCO) aksepterte i 2011 «Palestina» som fullverdig medlem. Siden den gang har palestinerne brukt sitt medlemsskap til å fremme flere anti-israelske resolusjoner.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
UNESCO har prøvd å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Forrige artikkelIsrael «bedriver en langsom utmattelseskrig med en utspekulert og dypt inhuman inderlighet»
Neste artikkelIsrael skeptisk til palestinsk samarbeidsavtale
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.