Amerikanerne forstår at UNRWA er et problem

Donald Trumps administrasjon arbeider for å løse situasjonen for palestinske flyktninger.

Jared Kushner. (Skjermdump fra Youtube)
Jared Kushner. (Skjermdump fra Youtube)

Fra lekkasjer og palestinske reaksjoner er bildet klart: Trump-administrasjonen ser ikke på FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, som en hellig ku. De har klare planer om grunnleggende reformer.

3. august meldte Foreign Policy at Trumps svigersønn og Midtøsten-forhandler Jared Kushner arbeider for å fjerne UNRWA. Målet er å stanse at flyktningstatus går i arv til stadig nye generasjoner palestinere.

– UNRWA opprettholder status quo, er korrupt, ineffektivt og hjelper ikke fred, skal Kushner ha skrevet i en intern e-post 11. januar 2018.

Da Kushner besøkte Jordan i juni ba han Amman om å fjerne statusen som flyktninger for omkring to millioner palestinere i landet. På denne måten vil det ikke lenger være behov for UNRWA å yte disse palestinerne hjelp. De økte kostnader Jordan vil få med å sikre velferden til denne befolkningen, som i dag får forpleining og utdanning via FN, vil Kushner dekke med bistand fra rike Gulf-land.

Amerikanerne lar seg ikke forstyrre av de negative palestinske reaksjonene.

– UNRWAs mandat har forlenget og forsterket flyktningkrisen og må bli endret, sier en amerikansk tjenestemann til Ha’aretz 6. august.

USAs administrasjon sier nå det samme som MIFF har sagt i en årrekke.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015.

Her hjemme vil regjeringen ha kortest mulig opphold i mottak for flyktninger og flest mulig ut i arbeid. I Midtøsten er den norske regjeringen med på å opprettholde et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.

Forrige artikkel– Alle grupper fra Palestinakomiteen vil bli nektet innreise i Israel
Neste artikkelIsraelsk feltsykehus har behandlet 6.800 syrere det siste året
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.