Amerikanerne forstår at UNRWA er et problem

Donald Trumps administrasjon arbeider for å løse situasjonen for palestinske flyktninger.
Jared Kushner. (Skjermdump fra Youtube)
Jared Kushner. (Skjermdump fra Youtube)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Fra lekkasjer og palestinske reaksjoner er bildet klart: Trump-administrasjonen ser ikke på FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, som en hellig ku. De har klare planer om grunnleggende reformer.

3. august meldte Foreign Policy at Trumps svigersønn og Midtøsten-forhandler Jared Kushner arbeider for å fjerne UNRWA. Målet er å stanse at flyktningstatus går i arv til stadig nye generasjoner palestinere.

– UNRWA opprettholder status quo, er korrupt, ineffektivt og hjelper ikke fred, skal Kushner ha skrevet i en intern e-post 11. januar 2018.

Da Kushner besøkte Jordan i juni ba han Amman om å fjerne statusen som flyktninger for omkring to millioner palestinere i landet. På denne måten vil det ikke lenger være behov for UNRWA å yte disse palestinerne hjelp. De økte kostnader Jordan vil få med å sikre velferden til denne befolkningen, som i dag får forpleining og utdanning via FN, vil Kushner dekke med bistand fra rike Gulf-land.

Amerikanerne lar seg ikke forstyrre av de negative palestinske reaksjonene.

– UNRWAs mandat har forlenget og forsterket flyktningkrisen og må bli endret, sier en amerikansk tjenestemann til Ha’aretz 6. august.

USAs administrasjon sier nå det samme som MIFF har sagt i en årrekke.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Her er fem grunner til hvorfor det ville vært riktig.

Det er også avslørt at UNRWA opererer med ekstremt oppblåste tall.

Stans pengestrømmen til UNRWA-ansattes jødehat, skrev MIFF i 2015.

Her hjemme vil regjeringen ha kortest mulig opphold i mottak for flyktninger og flest mulig ut i arbeid. I Midtøsten er den norske regjeringen med på å opprettholde et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser.

MIFF forventer at regjeringen legger økonomisk press på UNRWA til å legge om sitt arbeid slik at det bidrar til en løsning på konflikten og en løsning for situasjonen for etterkommere av palestinske flyktninger. Antisemittisme og Israel-hat må ut av UNRWAs skoler.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise