Netanyahu avslørte nytt iransk atomlager

I sin tale til FN kritiserte han europeiske politikere for å ikke være tøffe nok mot Iran.
I sin tale til FNs generalforsamling presenterte Netanyahu funn av nye iranske atomlager. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
I sin tale til FNs generalforsamling presenterte Netanyahu funn av nye iranske atomlager. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

I sin tale til FNs generalforsamling torsdag avslørte Israels statsminister Benjamin Netanyahu det han sa var et tidligere ukjent iransk atomlager. Dette lageret skal inneholde opp mot 300 tonn med kjernefysisk materiale. Netanyahu kritiserte også Det internasjonale atomenergibyrået for å ikke undersøke de funn han tidligere i år presenterte om Irans atomprogram.

– Iran har ikke gitt opp sitt mål om å utvikle atomvåpen. Vær trygg på at det ikke kommer til å skje. Det Iran gjemmer vil Israel finne, sa Netanyahu.

Statsministeren avslørte også at Israel hadde avdekket at Hizbollah hadde gjemt presisjonsraketter i den libanesiske hovedstaden Beirut, blant annet i nærheten av byens internasjonale flyplass.

– I Libanon har Iran fått Hizbollah til å bygge hemmelige steder for å omgjøre unøyaktige prosjektiler om til presisjonsstyrte raketter, raketter som kan treffe dypt inne i Israel med en nøyaktighet på ti meter, sa Netanyahu og la til:

– Hizbollah bruker med vilje uskyldige mennesker i Beirut som menneskelige skjold. De har plassert tre av disse missil-stedene ved siden av Beiruts internasjonale flyplass, advarte den israelske statsministeren.

Ikke uventet skrøt Netanyahu nok en gang av USA for at de trakk seg fra atomavtalen med Iran, mens han kritiserte europeiske politikere.

– Den samme uken som Iran var tatt på fersken for å ha forsøkt å drepe europeiske borgere, så rullet europeiske ledere ut det røde teppet for president Rouhani [Irans president] og lovet å gi dem mer penger. Har ikke disse europeiske lederne lært noe av historien? Vil de noen gang våkne opp, sa Netanyahu til generalforsamlingen.

Hele talen til Netanyahu kan du lese i sin helhet ved å klikke her.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise