Fant håndgranat på FN-skole

Det er ikke første gang det er lagret våpen på skolene på Gaza.

Palestinske skolebarn på en FN-dreven skole i Gaza by. (Foto: IRIN/Creative Commons )

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) ber Hamas om å respektere skolenes ukrenkelighet etter at en håndgranat og en militærvest ble funnet på en av FN-skolene på Gazastripen, skriver Times of Israel.

UNRWA sier de «sterkt og utvetydig fordømmer enkeltpersonen eller gruppen som er ansvarlig» og ber «de facto myndighetene på Gazastripen om å sørge for at skolens ukrenkelighet blir respektert og opprettholdt».

Det er ikke første gang det er oppdaget våpen og militært utstyr inne på FNs skoler på Gazastripen, men UNRWA insisterer på at de har forsterket sine prosedyrer for å holde lokalene frie for våpen. FN-byrået sier at på grunn av en tøffere økonomisk hverdag har de ikke lenger råd til å ha vakter ved alle sine 276 skoler, men at det rutinemessig gjennomføres inspeksjoner.

Flere land har av ulike årsaker kuttet i støtten til UNRWA de siste årene.

Under Operation Protective Edge i 2014 ble det ved flere anledninger funnet raketter inne på FN-skolene. I et av tilfellene sa en talsmann for UNRWA at de hadde levert rakettene tilbake til «lokale myndigheter». Israelske tjenestemenn påpekte at det betød at rakettene ble returnert til Hamas.

Trump-administrasjonen har vært svært kritiske til UNRWA. I likhet med Israel anklager de UNRWA for å forlenge den israelsk-palestinske konflikt, ved at de gir flyktningestatus til millioner av etterkommere av araberne som flyktet eller ble tvunget til å forlate sine hjem i forbindelse med den arabisk-israelske krig i 1948. Det normale er at flyktningestatus bare blir gitt til de opprinnelige flyktningene – og ikke til alle deres etterkommere.

Forrige artikkelSkal teste ut koronamedisin på pasienter i Israel
Neste artikkelIsraelsk actionserie mest sett i den arabiske verden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.