Nok en gang bekreftes FNs partiskhet mot Israel

Kan du gjette hvor mange resolusjoner Israel fikk mot seg?
FNs generalforsamling avholder et digitalt møte den 22. september 2020 i FNs hovedkvarter i New York. (Foto: FN)

FNs generalforsamling vedtok mandag 21. desember to resolusjoner kritiske til Israel. Dermed endte det totale antallet FN-resolusjoner mot Israel i løpet av 2020 på 17. Til sammenligning vedtok FN bare seks resolusjoner mot alle andre land i verden til sammen i løpet av 2020, skriver Times of Israel.

Israel og israelske støttespillere har lenge fordømt FN for å være partisk mot Israel og for å vedta resolusjoner rettet mot den jødiske staten. Det er i dag et automatisk flertall i FN som alltid støtter kritiske resolusjoner mot Israel.

– FNs angrep på Israel gjennom en strøm av ensidige resolusjoner er surrealistisk, sier Hillel Neuer i den FN-kritiske organisasjonen UN Watch.

Vedtakene som blir gjort i FNs generalforsamling er ikke bindende, men de blir likevel sett på som symbolsk betydning. Anti-israelske organisasjoner og krefter benytter ofte resolusjonene til å fordømme og kritisere Israel.

Mens Israel fikk 17 resolusjoner mot seg i løpet av 2020 fikk regimene Nord-Korea, Iran, Syria og Myanmar bare én resolusjon mot seg hver. Krim, som ble annektert av Russland i 2014, fikk to resolusjoner mot seg. Ingen andre land fikk resolusjoner direkte rettet mot seg av FNs generalforsamling.

– Det er absurd at i år 2020, så er 17 av de 23 resolusjonene til FNs generalforsamling – over 70 prosent – fokusert på ett land: Israel. Ikke ta feil: Formålet med den skjeve fordømmelsen er å demonisere den jødiske staten, sier Neuer.

Han mener partiskheten mot Israel bryter med FN-paktens garanti om at alle land, enten de er store eller små, skal få en rettferdig og lik behandling.

– Vi noterer at Storbritannia og EU-land som Frankrike, Tyskland og Spania har støttet mer enn to tredjedeler av FNs generalforsamlings resolusjoner mot Israel i 2020. Samtidig har de samme landene ikke klart å komme opp med en eneste resolusjon dette året mot menneskerettighetssituasjonen i Kina, Venezuela, Saudi-Arabia, Hviterussland, Cuba, Tyrkia, Pakistan, Vietnam, Algerie eller 175 andre land, sier lederen i UN Watch.

Også Norge har stemt for opp mot 80 prosent av resolusjonene mot Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise